Real: Ez az egész egy lejárató kampány része - Pérez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.19. 14:44
Flonentino Pérez szerint a Real Madrid labdarúgócsapatánál a törvényi előírások maximális betartásával dolgoznak, és főként igaz ez gazdasági kérdésekben. A klubelnök ezért a spanyol futball egésze ellen irányuló lejárató kampány részének tekinti az EU tervezett gazdasági vizsgálatait.

„Bale szerződtetését nem a Bankia finanszírozta, ezt az üzletet saját forrásainkra támaszkodva oldottuk meg. Nálunk minden nyilvános, klubunk pártoló tagjainak mindenről tudomásuk van – állt ki Florenito Pérez elnök a madridi egylet igaza mellett. – Mindig vannak rosszindulatú emberek, akik téves információkkal látják el Európát, s úgy tűnik, hogy most Bale szerződtetésén a sor, ám ez hazugság! A Real Madrid sokat dolgozott Bale szerződtetéséért, és annak megvalósításáért nagy erőket mozgósított, ezért most egy kicsit bosszantó, hogy erről kell beszéljek.”Florenito Pérez elnök a madridi egylet igaza mellett. – Mindig vannak rosszindulatú emberek, akik téves információkkal látják el Európát, s úgy tűnik, hogy most Bale szerződtetésén a sor, ám ez hazugság! A Real Madrid sokat dolgozott Bale szerződtetéséért, és annak megvalósításáért nagy erőket mozgósított, ezért most egy kicsit bosszantó, hogy erről kell beszéljek.”

Amint arról korábban már beszámoltunk: az Európai Unió hét spanyol klub ellen vizsgálatot kezdeményezett, amelyek a gyanú szerint jogellenes állami támogatásokban részesültek. Civil szervezetként állami tulajdonú pénzintézettől olyan kölcsönöket és bankgaranciákat kaptak, amelyek ebben a formában nincsenek összhangban a vonatozó EU-s törvényekkel, hiszen a valóságban gazdasági társaságként funkcionálnak.

A Real esetében egy telekspekuláció miatt is magyarázkodnia kell a sportvezetőnek. Tizenöt évvel ezelőtt a klub Madrid külvárosában akkor értéktelennek tűnő telket vett meg az államtól – a feltételezések szerint kimondottan nyomott áron, messze alulértékelve a valós értékét –, amire sportközpontot tervezett. Ezt viszont azóta sem tudta megvalósítani. A környék azóta beépült, így maga a telek is felértékelődött. Jelenleg a vételár 46-szorosát éri! Pérez szerint azonban ebből a Real nemhogy profitálni tudott volna, hanem 13 millió eurós vesztesége származott. A 40 millió eurós sportközpont nem épült fel, a befektetés elmaradt, a vonatkozó törvényeket figyelembe véve pedig nem tudták vele a tervezett módon az adójukat csökkenteni. A klubelnök azzal fenyegetőzik, hogy felmondja a szerződést, a visszavásárlás pedig komolyan megterhelheti az államkincstárt, amely alternatívaként biztosíthat akár egy ahhoz hasonló értékű ingatlant.

„Féltékenyek a spanyol labdarúgás sikereire, ez az egész egy lejárató kampány része” – zárta mondandójának lényegét az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik