Real: élesen kritizálta a klub sztárjait a korábbi BL-győztes

Vágólapra másolva!
2016.02.17. 15:48
Az AS Roma és a Real Madrid korábbi futballistája, Iván Helguera szókimondóan nyilatkozott a két klub szerdai találkozója előtt. Az egykori védő a dinamikát és a gyors passzokat hiányolja a blancók középpályájáról.

„Ha a királyiaknál most is Makélélé és Redondo felelne a középpályáért, akkor nyugodtan lehetne egyszerre játszatni Cristiano Ronaldót, Benzemát, Jamest és Iscót, a szélső védők pedig szintén felszabadulnának. Vannak játékosok, akik uralni tudják a középpályát, de Kroos és Modric sem ilyen. Már a labdakihozatallal is gondok lehetnek: ha őket fogják, hogy építik fel a támadásokat?” idézi a korábban két BL-t is nyerő Helguerát az El País. idézi a korábban két BL-t is nyerő Helguerát az El País.

„James sokkal gólveszélyesebb és kreatívabb passzokat is ad, mint Isco. A spanyol nem rúg gólt, nem fejel és párharcokat sem nyer. Sokkal többre lenne képes, ám mivel a Bernabéu közönsége mindig megtapsolja a technikai bravúrjait, inkább bemutat még egy cselt. Hasonló volt anno Zidane játéka is. Sokszor láttam védőként, hogy egy kontra során fantasztikus trükköt vet be, de volt olyan, hogy az egyik játékosunk üresen várta volna a labdát, és ő passz helyett inkább cselezett még egyet. Olykor muszáj gyorsan passzolnod, hiszen ha vársz, a védő is hamarabb odaér. Ez a probléma Iscóval. Ronaldónak és Bale-nek gyors passzokra van szüksége.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik