Real: Di María lehet a klub legdrágább eladása - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 12:31
null
A nyári átigazolás piac egyik slágere lehet Di María: több jel utal arra, hogy távozik a Realból (Fotó: Reuters)
A Marca úgy tudja, hogy a PSG 80 millió eurós ajánlatot készül tenni Ángel Di Maríáért, márpedig ez rekordnak számít a Real Madrid történetében. A vételre előszeretettel rendre súlyos tízmillió eurókat áldozó spanyol labdarúgócsapat ennyit korábban még egyetlen eladott játékosa után sem kapott.

 

Mesut Özilért tavaly 50 millió eurót fizetett az Arsenal. Carlo Ancelotti, a BL-győztes Real olasz szakvezetőjének egyelőre nincs tudomása az argentin légiós távozásáról.

„Még nem hallottam erről, jelenleg nincs döntés – mondta Ancelotti Di María párizsi szerződtetéséről. – Di María a vb után elment vakációzni, augusztus ötödikére várjuk, hogy bekapcsolódjon a csapat munkájába.”

Sőt, nemcsak a Real, hanem spanyol klub sem kapott még ilyen sokat. Az eddigi csúcsot a Barcelona jelentette, amely Luís Figót adta el, éppen a Real Madridnak 2000-ben 60 millió euróért.

Bár Ancelotti nem hajlandó tudomásul venni – vagy csak a nyilvánosság előtt nem beszél róla –, minden jel arra mutat, hogy Di María csapatot vált még a nyáron. Sajtóhírek szerint a PSG az argentin labdarúgónak is kimondottan korrekt ajánlatot tett – éves szinten 8 millió eurós fizetés –, a madridiak gazdasági osztályán meg igyekeznek valahogy ellensúlyozni a James Rodríguez (80 millió euró) és Toni Kroos (30 millió euró) megszerzésére fordított tetemes összeget. Álvaro Morata és Nuri Sahin eladása bevételi oldalon jelentkezett ugyan – 20, illetve 8 millió euró –, de még mindig hibázik a nullszaldós könyveléshez 82 millió euró. Márpedig az európai futballban megkövetelik, hogy a kluboknál meglegyen a gazdasági egyensúly (lásd: pénzügyi fair play). A Realnál Di María eladása jelenti ezt nagyságrendileg. Speciel az As már „csak” 75 millió eurós párizsi ajánlatról számol be, de filléres dolgokon ne akadjunk fel ott, ahol százas tételekről megy az alku.

Aztán hogy Ancelotti szakmailag hogyan oldja meg az utóbbi hónapokban végképp kulcsemberré váló Di María pótlását, az az ő feladata, de ahol olyan keret áll rendelkezésre, mint Madridban, ott nem kell sajnálni az edzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik