Real: CR nyugodtan alhat, mégis drágább Bale-nél – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 11:27
null
Na, ki a király? (Fotó: AFP)
A madridi kiadású Marca spanyol sportnapilap címoldalán hozzá, hogy Cristiano Ronaldo mégis többe került a Real Madridnak, mint Gareth Bale. Az átigazolási összegek valós nagyságáról az elmúlt napokban lángolt fel a vita, még az is felvetődött, hogy a spanyol klubnak a walesi a valóságban többe került, mint a portugál. Ami állítólag a rendkívül érzékeny Cristiano Ronaldo büszkeségét és önbecsülését zavarta.

 

A sajtó korábban úgy tudta, hogy a Real 2013 nyarán 91 millió euróban egyezett meg a Tottenham Spursszel Bale áráról, így továbbra is Cristiano Ronaldo maradt a világ legdrágább futballistája, miután a portugálról 2009-ben 97 millió euróban állapodtak meg a Manchester Uniteddel.

A most napvilágra került adatok szerint
azonban a Real a 91 milliót nem egy összegben fizette ki a Spursnek, hanem négy részletben, és így már mindjárt csaknem százmillióba (99 743 542) került a madridiaknak a walesi.

Cristiano Ronaldo 97 millió eurós vételárának egy részét (25 millió) a Real megoldott önerőből, ám a fennmaradó 72 millióra banki kölcsönt vett fel. Utóbbit három részletben törlesztette, aminek kamatterhe volt. A spanyol klub így a Marca számítása szerint ténylegesen 104 700 000 eurót fizethetett ki összesen a portugálért. Ami több Bale vételáránál.

A spanyol lap állásfoglalása azonban, hogy hasonló vitás esetek elkerülése végett mindig az egyösszegű ár számít meghatározónak.

Hozzátéve: valószínűleg Neymar barcelonai szerződtetése lesz a világ legdrágább igazolása, ha az adószerveknek sikerül a még mindig kesze-kusza átigazolás ügynek – most már 83 300 000 euróról tudhatunk – ténylegesen a végére érni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik