Real: CR még a tárgyalás előtt befizeti az adóhátralékát

Vágólapra másolva!
2017.06.22. 13:22
Úgy tűnik, Cristiano Ronaldo előremenekül, és megfogadva a Real Madrid jogi csapatának tanácsát még a július 31-i tárgyalás előtt befizeti a 14.8 millió eurós tartozását az adóhatósághoz.

„Ez nem jelenti azt, hogy Cristiano elismeri az ellene felhozott vádak jogosságát, pusztán azt szimbolizálja, hogy együttműködik a hatóságokkal" – mondta Ronaldo szóvivője. „Ez nem jelenti azt, hogy Cristiano elismeri az ellene felhozott vádak jogosságát, pusztán azt szimbolizálja, hogy együttműködik a hatóságokkal" – mondta Ronaldo szóvivője.

Mint korábban megírtuk, az adóhatóság szerint a négyszeres aranylabdás játékos 2011 és 2014 között mintegy 15 millió euróval (4.6 milliárd forint) rövidítette meg az államkasszát. Az ügyészek mérlegelték, hogy a bizonyítékok alapján vádat emeljenek-e Ronaldo ellen, amire végül sor került.

A szabálytalanságok főként a portugál játékos Virgin-szigeteken tartott pénzéhez kapcsolódnak. Az adóhivatal elárulta, hogy az Európa-bajnok támadó 2014-ben módosította az adóbevallását, és utólag befizetett hatmillió eurót.

Amennyiben a portugál válogatott csapatkapitányát később bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik