Real: Courtois spanyol interjúra hívja Gareth Bale-t

Vágólapra másolva!
2019.12.30. 14:31
null
„Bale tökéletes interjút tudna adni spanyolul. Sokat beszélek vele” (Fotó: AFP)
Hosszabb interjút adott a Marcának Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa. A belga játékos arra is kitért, hogyan jön ki játékostársaival – állítása szerint Gareth Bale sokkal jobban beszél spanyolul, mint azt sokan gondolják.


Mint ismert, a királyiak walesi szélsőjével kapcsolatban sokszor szóba került már, hogy a 2013 óta tartó madridi szolgálata ellenére nem beszél jól spanyolul, ám Courtois ezzel nem ért egyet. A Real Madridhoz 2018 augusztusában érkező kapus a többi csapattárssal való kapcsolatáról is mesélt.

„A legjobban a fiatal játékosokkal értetem meg magam, mint például Federico Valverdével, Brahim Díazszal, korábban Sergio Reguilónnal. Casemiro ül mellettem az öltözőben, sokat beszélek vele is, ahogy Iscóval és Eden Hazard-ral is. Legtöbbször velük töltöm az időt” – mondta Courtois.

„Végtére is könnyű velem jóban lenni. Négy nyelven beszélek (angolul, hollandul, franciául és spanyolul) és az iskolában németül is tanultam, úgyhogy egy kicsit németül is tudok. A sok brazil csapattárssal egy kicsit már portugálul is tanulok.”

„Szeretem szinten tartani az angolomat Gareth Bale-lel, habár jobban beszél spanyolul, mint azt az emberek gondolják. Tökéletes interjút tudna adni spanyolul. Sokat beszélek vele, még a golfot is szeretem.”

„Mindent megtesz a győzelemért. Mindig ugyanazok miatt támadják: a golf miatt, a nyelvtudása miatt. Szeretném, ha előállna, és spanyolul adna interjút. Az öltözőben sok csapattárssal beszél jól és meg is érti, amit mondanak neki. De az ő dolga, ha az angolt részesíti előnyben – a spanyol interjú arra lenne jó, hogy az emberek ne mondjanak róla annyi mindent, és láthassák, mennyire elszánt.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik