El Clásico: „Casillason nagy a nyomás, ez nem tesz jót neki”

Vágólapra másolva!
2014.10.24. 12:12
Gaizka Mendieta, a Valencia és a Barcelona korábbi játékosa szerint a Real Madridnál kikezdik a régóta a klubnál lévő játékosokat, így Iker Casillas is egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Casillas 1999 óta a királyiak játékosa, sokáig megkérdőjelezhetetlen volt, hogy vele kezdődik a blancók összeállítása, de az elmúlt években megingott első számú pozíciója. Mendieta szerint a Real Madrid szurkolói előbb-utóbb kikezdik azokat a futballistákat, akik régóta szolgálnak a klubnál.

„Sajnos ez így működik Madridban, ez történt Raúllal, Fernando Morientesszel, valamint Gutival is, és most Casillas lesz a következő – mondta Mendieta a goal.com-nak. – Ha sokáig vagy a klubnál, lesznek olyanok, akik mindig szeretnek majd, de olyanok is, akik megutálnak. A média is állást foglal, az egyik fele imád, a másik el akar üldözni a klubtól. Minden egyes hiba felnagyobbodik. Casillas reflektorfénybe került, nagy nyomás alatt van, ez nem tesz jót neki.”

A korábbi középpályás elmondta, tudja, hogy Keylor Navas érkezésével újra két remek kapusa van a Realnak, de Carlo Ancelotti a megfelelő ember rá, hogy kezelje ezt a helyzetet.

„Nem mondanám, hogy ez probléma, minden edző szeretne két olyan kapust, akit bármikor bevethet. Ancelottinál jobban senki sem tudná kezelni ezt a helyzetet, mert higgadt és intelligens szakember, aki kiválóan ért a játékosok nyelvén, és elhiteti velük, hogy fontosak a csapat számára. Ancelottinál Casillas az első számú kapus, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik