Real: Benítez az elnököt kritizálta, a stabilitást hiányolja

Vágólapra másolva!
2016.02.18. 11:11
null
Ma már csak emlék: Benítez (balra) és Pérez fél év után elvált egymástól (Fotó: Reuters)
Rafa Benítez elmondta, hogy a mindössze féléves madridi munkája során – amelynek másfél hónapja lett vége – számára mi okozott nehézséget a Realnál. A szakember szerint a Barcelona azért sikeresebb az általa kritizált madridi elnök, Florentio Pérez második időszaka alatt, mert a katalánokra a stabilitás a jellemző. Ellentétben a fővárosiakkal...

 

„Az elnök mindig ott volt körülöttünk, szoros kapcsolatot ápol a játékosokkal és a sajtóval, így nem könnyű az edzőnek – utalt a madridi állapotokra Benítez, bár ezzel a felállással tisztában lehetett madridi szerződése előtt is. – Szerettünk volna sikeresebben szerepelni, mint az előző idényben, ennek érdekében keményebben dolgoztunk, de a játékosok idegesek voltak, csakúgy, mint a drukkerek és az elnök. A vége aztán az lett, hogy elegük lett az edzőből.”

Benítez a maga védelmében elődeit is említette: a Realnál senki sem lehetett elég jó az elnök számára...

„Dolgozhatott itt Camacho, Del Bosque, Pellegrini, Mourinho, Ancelotti… Az elmúlt években nem volt könnyű a Real edzőjének lenni. Mindent tökéletesen kellett csinálni, mert elég volt, ha csak egy dolog romlott el, vagy az elnök hitte azt, hogy valamiben hibáztál, máris probléma lett belőle.”

A spanyol szakember – aki kifejezte csalódottságát a szakítás miatt – megadta a választ arra, mi a legnagyobb különbség a Real Madrid és legnagyobb honi riválisa, a Barcelona között.

„A legfontosabb szó a stabilitás. A bajnoki cím megnyeréséhez erre mindenképpen szükséged van, mert a Barcelonával kell felvenned a versenyt, amelynél a csapat stílusa, a klub modellje a sikerek alapja. A Real Madridnál évente cserélik az edzőt, így minden változás után új kezdet jön. Az elmúlt hét szezonban a Real Madrid egy bajnoki címet szerzett, az Atlético szintén egyet, a Barcelona viszont ötöt.”

Aligha véletlen a Benítez-féle időszámítás: Florentino Pérez második időszaka a Real elnökeként 2009 óta tart…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik