Real: Az emberek mindig a jó játékosokat kritizálják – Benzema

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 20:55
null
Karim Benzemának mostanában nem megy a góllövés (Fotó: AFP)
Karim Benzema rengeteg kritikát kap: a Real Madrid támadója mindössze öt bajnoki gólnál jár a szezon végéhez közeledve, ennek ellenére nem érzi úgy, hogy bárkinek is magyarázattal kellene szolgálnia a teljesítménye miatt.

 

A 30 esztendős francia nem a legjobb szezonját futja, 26 bajnokin csupán ötször volt eredményes (ugyanannyiszor, mint a vasárnap gólt szerző Casemiro), de a teljes idényt nézve sem jobb az összkép: 38 tétmeccsen mindössze kilencszer sikerült a kapuba találnia.

A szurkolók érthetően nincsenek elájulva Benzema mutatójától, aki azonban igyekszik figyelmen kívül hagyni a negatív kritikákat.

„Próbálok a futballra koncentrálni, segíteni a csapattársaimat, és mindent megnyerni. Nem szeretem, amikor az emberek engem támadnak, ha nem szerzek gólt, hiába játszom jól. Azokért játszom, akik értékelik azt, amit a pályán teszek. Egyesek azért jönnek ki a meccsekre, hogy csak kifütyüljenek, hát tegyék. Nem fogom megváltoztatni a véleményüket. Az emberek mindig a jó játékosokat kritizálják. Velünk adják el az újságokat, nekem viszont nincs szükségem arra, hogy a sajtóból tudjam meg, mikor van rossz meccsem” – mondta Benzema a Vanity Fairnek.

A válogatottnál parkolópályára került csatár azt is elárulta, hogy Florentino Pérez elnök a nehéz pillanatokban is biztosítja őt a támogatásáról.

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy olyasvalakit ismerhettem meg, mint ő. Nagyon nyugodt és barátságos. Emlékszem, megkérdezte, hogy szeretnék-e a Real Madridban futballozni, én pedig igent mondtam. A szavamat adtam neki, közöttünk azóta is így működnek a dolgok. A jó és a rossz időszakokban is mögöttem áll, és bár ő a klub elnöke, ugyanakkor olyan számomra, mintha a családtagom lenne.”

Benzema végezetül a válogatottbeli mellőzéséről is szót ejtett.

„Így legalább a családom mindig tudja, hol vagyok. Semmit nem fogok tenni azért, hogy meggyőzzem a kapitányt” – jelentette ki a játékos szűk egy hónappal az előtt, hogy Deschamps nyilvánosságra hozza a franciák világbajnoki keretét.

A 81-szeres válogatott csatár legutóbb 2015-ben, az örmények elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára a francia nemzeti csapatban. Ezután kizárták az együttesből, mert érintett volt válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideós zsarolásában. Az eltiltást 2016 szeptemberben feloldották, de Deschamps azóta sem számít rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik