nemzetisport.hu 2018.04.17 20:55 Frissítve: 2018.04.17 21:22

Real: Az emberek mindig a jó játékosokat kritizálják – Benzema

Karim Benzema rengeteg kritikát kap: a Real Madrid támadója mindössze öt bajnoki gólnál jár a szezon végéhez közeledve, ennek ellenére nem érzi úgy, hogy bárkinek is magyarázattal kellene szolgálnia a teljesítménye miatt.

Karim Benzemának mostanában nem megy a góllövés (Fotó: AFP)

 

A 30 esztendős francia nem a legjobb szezonját futja, 26 bajnokin csupán ötször volt eredményes (ugyanannyiszor, mint a vasárnap gólt szerző Casemiro), de a teljes idényt nézve sem jobb az összkép: 38 tétmeccsen mindössze kilencszer sikerült a kapuba találnia.

A szurkolók érthetően nincsenek elájulva Benzema mutatójától, aki azonban igyekszik figyelmen kívül hagyni a negatív kritikákat.

„Próbálok a futballra koncentrálni, segíteni a csapattársaimat, és mindent megnyerni. Nem szeretem, amikor az emberek engem támadnak, ha nem szerzek gólt, hiába játszom jól. Azokért játszom, akik értékelik azt, amit a pályán teszek. Egyesek azért jönnek ki a meccsekre, hogy csak kifütyüljenek, hát tegyék. Nem fogom megváltoztatni a véleményüket. Az emberek mindig a jó játékosokat kritizálják. Velünk adják el az újságokat, nekem viszont nincs szükségem arra, hogy a sajtóból tudjam meg, mikor van rossz meccsem” – mondta Benzema a Vanity Fairnek.

A válogatottnál parkolópályára került csatár azt is elárulta, hogy Florentino Pérez elnök a nehéz pillanatokban is biztosítja őt a támogatásáról.

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy olyasvalakit ismerhettem meg, mint ő. Nagyon nyugodt és barátságos. Emlékszem, megkérdezte, hogy szeretnék-e a Real Madridban futballozni, én pedig igent mondtam. A szavamat adtam neki, közöttünk azóta is így működnek a dolgok. A jó és a rossz időszakokban is mögöttem áll, és bár ő a klub elnöke, ugyanakkor olyan számomra, mintha a családtagom lenne.”

Benzema végezetül a válogatottbeli mellőzéséről is szót ejtett.

„Így legalább a családom mindig tudja, hol vagyok. Semmit nem fogok tenni azért, hogy meggyőzzem a kapitányt” – jelentette ki a játékos szűk egy hónappal az előtt, hogy Deschamps nyilvánosságra hozza a franciák világbajnoki keretét.

A 81-szeres válogatott csatár legutóbb 2015-ben, az örmények elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára a francia nemzeti csapatban. Ezután kizárták az együttesből, mert érintett volt válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena szexvideós zsarolásában. Az eltiltást 2016 szeptemberben feloldották, de Deschamps azóta sem számít rá.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.23 11:51:44

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Közös meccsnézésen nosztalgiáztak a spanyol klubfutballban magyarként maradandót alkotók.

2018.04.21 21:18:46

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Barcelona összesen 30. alkalommal hódította el a spanyolok első számú kupasorozatát.

2018.04.08 14:38:23

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Atlético ugyanis hamar egyenlített a városi derbin, majd Oblak kivédte a hazaiak szemét.

2018.03.22 21:31:36

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

„Ez a legjobb – olyanok vagyunk, mint a kisgyerekek. És az az igazság, hogy…”

2018.03.04 12:34:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin zseni karrierje 600. találatát szerezte, a vártnál is sokkal passzívabb volt az Atlético Madrid.

50