Real: „A tanári Ödegaardnak a harmadosztály börtönnel ér fel”

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 20:29
null
Martin Ödegaard (Fotó: Marca)
Martin Ödegaard, a Real Madrid januárban igazolt norvég válogatott futballistája az elmúlt hetekben kapott kritikák után most rendkívül pozitív értékelést kapott a spanyol sportsajtóban, annak ellenére, hogy csapata, a Real Madrid Castilla a hétvégén lecsúszott a spanyol harmadosztály (Segunda División B) rájátszásáról.

A Castilla vasárnap 1–1-es döntetlent játszott a Guadalajara ellen, Ödegaardot a klasszikus 10-es pozíciójában játszatta Zinedine Zidane vezetőedző. Santiago Segurola, a Marca újságírója így foglalta össze a 16 éves Martin Ödegaard mérkőzésen nyújtott teljesítményét.

„Nem volt olyan megmozdulása, amelyből nem tükröződött volna ki a fiatal játékos klasszisa. Még akkor is látszott, hogy különleges futballistát látunk, amikor hibázott. Semmi sem volt magától értetődő, amit a pályán tett. Ha épp rövid passzra szánta el magát, akkor azt racionális döntés szülte. Megszámlálhatatlan mennyiségű indítással zilálta szét az ellenfél védelmi vonalait. Technikai képzettségének széles palettáját megmutatta a Guadalajara tapasztalt védői és középpályásai között, akik nem találták az ellenszert a játékával szemben.

Ödegaard játéka tankönyvbe illő volt, messze kiemelkedett a társai közül, minden percben, minden megmozdulásával meg akarta nyerni a meccset. Folyamatosan kérte a labdát és osztotta tovább, mint egy igazi vezér – foglalta össze a norvég csodatini teljesítményét a szakíró, aki emellett azt is hozzátette, hogy – Ödegaardnak a következő idényben nagyobb kihívásra lesz szüksége, még egy szezon a Segunda B-ben felérne egy börtönbüntetéssel.”

Ödegaard Guadalajara elleni teljesítménye


Az egyelőre kérdéses, hogy a Ödegaard a Real Madrid első (esetleg második) csapatában vagy kölcsönben folytatja-e a következő szezontól, bár utóbbi tűnik valószínűbb forgatókönyvnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik