Real: a liga elnöke szerint CR az adózás miatt távozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.20. 10:41
Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) elnöke úgy véli, Cristiano Ronaldo az adózási rendszer miatt távozott a Real Madridtól.

„Cristiano Ronaldo több pénzt keres majd Olaszországban, mint Spanyolországban, ezért mi hátrányos helyzetben vagyunk” – mutatott rá Javier Tebas, hogy előbbiben 46 százalékos adózási követelmény van, míg a spanyoloknál ez a szám 52 százalék.„Cristiano Ronaldo több pénzt keres majd Olaszországban, mint Spanyolországban, ezért mi hátrányos helyzetben vagyunk” – mutatott rá Javier Tebas, hogy előbbiben 46 százalékos adózási követelmény van, míg a spanyoloknál ez a szám 52 százalék.

„Számunkra ez nagy problémát jelent, mivel az átigazolási piacon így nehezebb dolgunk van, ugyanis más országokban a játékosoknak több pénzük marad meg, mint itt. Ha a topbajnokságokat nézem, akkor Spanyolország van a legrosszabb helyzetben, nálunk sokkal többet kell adózniuk a futballistáknak. Fel kell tennünk a kérdés, hogy ezen hogy javíthatunk, mivel ez nekünk felér egy büntetéssel.”

Mint ismert, Cristiano Ronaldo néhány napja igazolt a Real Madridtól a Juventushoz – a portugál klasszis a váltás kapcsán azt mondta, nem a pénz áll döntése hátterében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik