Real: az adóhatóság elutasította CR ajánlatát az adócsalásügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 17:29
Az AS információi szerint a spanyol adóhatóság elutasította Cristiano Ronaldo adócsalásügyben tett ajánlatát.

Mint ismert, az ügyészség közleménye szerint Cristiano Ronaldo 2011 és 2014 között 14.76 millió euró (4.5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

A portugál szupersztárt az adóhatóság mintegy 28 millió eurós összeg kifizetésére kötelezte, ami tartalmazza 14.76 millió euró mellett a kamatokat, a különböző bírságokat és az eljárás költségét is.

Az AS úgy tudja, hogy Cristiano Ronaldo az említett 28 milliós összegnek a felét, körülbelül 14 milliót felajánlott a hatóságnak, emellett elismerte volna bűnösségét, amiért két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott volna, ám az ügyészség elutasította a futballista felvetését, s ragaszkodik az eredetileg megszabott 28 millió euró kifizetéséhez.

A Real Madrid támadójának június 15-ig kell átutalnia a szóban forgó összeget, ha ezt nem teszi, úgy az eljárás már a bíróságon folytatódik ellene, s a bíróság akár 8 éves börtönbüntetésre is ítélheti, igaz, ezt büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik