R. Madrid: a Zidane-csapat sohasem kapott négy gólt egy meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 07:56
null
Julen Lopetegui vereséggel indított a Real Madridnál (Fotó: AFP)
Nem indult jól Julen Lopetegui regnálása a Real Madridnál. A Bajnokok Ligája címvédője hosszabbítás után 4–2-re kikapott a városi rivális Atlético Madridtól az európai Szuperkupán. Ehhez hasonlóra elődjénél, Zinédine Zidane-nál sohasem volt példa…

 

A Real Madrid Zidane-nal a kispadon sohasem kapott négy gólt egy tétmérkőzésen. A spanyol együttessel sorozatban három BL-t nyerő szakember irányításával csupán egyszer, egy felkészülési találkozón kapott négyet a Real: 2017 júliusában a Manchester City 4–1-re legyőzte a „galaktikusokat” Los Angelesben a Nemzetközi Bajnokok Kupájában.

A „blancók” legutóbb 2015 novemberében, még Rafa Benítezzel a padon kaptak négy gólt tétmérkőzésen (akkor a Barcelona 4–0-ra győzött a Santiago Bernabéuban).

Lopeteguiék védelmére siethetnénk, hogy a szerdai meccs nem dőlt el a rendes játékidőben, hanem kétszer tizenöt perces ráadásra volt szükség. Zidane-nal a Madrid négy hosszabbításos mérkőzést játszott, s mindegyik alkalommal a Real örülhetett a lefújáskor.

A királyi gárda nem mellesleg 2000 óta először vesztett el nemzetközi döntőt (akkor a Boca Juniorstól kapott ki 2–1-re az Interkontinentális Kupáért). A blancók sorozatban tizenhárom nemzetközi finálén diadalmaskodtak, ezt a szériát szakította meg az Atlético.

Ráadásul a Real Madrid legutóbbi három elvesztett döntőjében egyaránt az Atlético volt az ellenfél: 2013-ban a Király-kupában, 2014-ben a Spanyol Szuperkupa-meccsen, illetve szerdán az európai Szuperkupáért ugyebár.

UEFA EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 2–4 (1–1, 2–2, 2–4) – hosszabbítás után

Tallinn (Észtország). Vezette: Marciniak (lengyel)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Kroos (Mayoral, 101.), Casemiro (Ceballos, 75.), Isco (Lucas Vázquez, 83.) – Bale, Benzema, Asensio (Modric, 57.). Vezetőedző: Julen Lopetegui
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, L. Hernández – Saúl, Koke, Rodri (Vitolo, 71.), Lemar (Partey, 90.) – Diego Costa (Giménez, 109.), Griezmann (Á. Correa, 57.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Benzema (27.), S. Ramos (63. – 11-esből), ill. Diego Costa (1., 79.), Saúl (98.), Koke (104.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik