La Liga: állami kezdeményezésre fenyíthetik meg Mourinhót

Vágólapra másolva!
2010.11.19. 14:10
A sportbeli erőszak felszámolásáért küzdő spanyol állami bizottság azt szorgalmazza, hogy büntessék meg José Mourinhót, a Real Madrid, valamint Manuel Preciadót, a Sporting Gijón szakvezetőjét a csapataik múlt heti spanyol bajnoki labdarúgó-mérkőzését kísérő szópárbaj miatt.

A sporton belüli erőszak ellen harcoló állami bizottság (teljes nevén La Comisión Permanente de la Comisión Estatal contra la Violencia, el Racismo, la Xenofobia y la Intolerancia en el Deporte) úgy ítéli meg, hogy a szópárbaj „szélsőségesen elmérgesíthette volna a mérkőzés légkörét", ezért arra kérte a Spanyol Labdarúgó-szövetséget, hogy hozzon „megfelelő" fegyelmi intézkedést.

„A bizottság úgy véli, feltétlenül szükséges megakadályozni, hogy a jövőben hasonló helyzetek alakuljanak ki" – olvasható a javaslat indoklása a szervezet pénteki közleményében.

Mint emlékezetes, Mourinho – aki amúgy a Gijón ellen megnyert meccsen (1–0) a játékvezető megsértéséért korábban kiszabott eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra – azzal vádolta meg kollégája csapatát, hogy néhány héttel ezelőtt nem tett meg mindent a Barcelona legyőzéséért. Erre Preciado úgy reagált: ha Mourinho valóban ezt gondolja, akkor megvetést érdemlő, rossz kolléga.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik