Neymar góllal köszönne oda holnap a Santosnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 14:23
null
Neymar minden lépését fokozott médiaérdeklődés kíséri, nem volt ez másként a Santos elleni meccs előtt sem (Fotó: Reuters)
Hétfőtől új csapatánál, a spanyol Barcelonánál edz a brazil klasszis, Neymar, aki a lengyel Lechia Gdansk elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésen (2–2) a 79. percben csereként pályára lépve már be is mutatkozhatott. A dél-amerikai labdarúgó ma délben sajtótájékoztatón állt az újságírók rendelkezésére, amihez a premier mellett külön apropót adott neki a holnapi Joan Gamper-kupa, amelyen az ellenfél volt klubja, a brazil Santos lesz.

 

„A barátságos mérkőzések számomra olyanok, mintha a Bajnokok Ligájában játszanám a döntőt. Nagyon boldog vagyok, különleges meccs lesz számomra a holnapi, hiszen a volt klubtársaim ellen léphetek pályára – mondta Neymar, aki azért nem elégedne meg ennyivel a viszontlátás apropóján. – Remélem, hogy sikerül gólt szereznem a Santos ellen, ez egy nagyon különleges ünnep lesz. Már nagyon várom, hogy pályára lépjek a Camp Nouban!”

A támadó az elmúlt napokban edzésen is találkozott azokkal a klasszisokkal, akikkel eddig – kivéve válogatottbeli, brazil honfitársait – legfeljebb ellenfélként futott össze, és ugye ott sem sűrűn.

„Tudtam, hogy milyen klubhoz jövök és milyen csapattársaim lesznek. De ez még annál is jobb, mint amire valaha számítottam. Izgatottan várom az első barcelonai idényemet, amelyben az összes létező trófeát szeretném megnyerni. Barcelona önmagában egy remek város, ám amit a klubnál tapasztaltam, az nagyon meglepett. Mintha az egyik álmomban élnék. Forgatom a fejemet, és magam körül láthatom Messit, Xavit, Iniestát és Puyolt, ez több, mint boldogság nekem.”

Neymar azonban nem fél a kihívásoktól, pedig barcelonai szerződése, még inkább a tőle várt teljesítmény akár nyomás alá is helyezhetné őt.

„A futballban mindig van nyomás. Ez része az egésznek, így kell mindeközben nyugodtnak maradni és nyugodtan játszani. Úgy érzem, minden nappal erősebb és jobb leszek fizikailag. Az én feladatom az, hogy a csapattársak segítségére legyek, gólpasszokkal vagy éppen gólokkal. Keményen készülök, és nagyon bízom egy jó bajnoki rajtban.”

A brazil légiós elmondta azt is: nem érzi, hogy bármiben is változnia kellene.

„Ugyanannak kell maradnom, mint aki eddig is voltam, így tudom valóra váltani az álmaimat. Nem tudom még, milyen életem lesz Barcelonában, hiszen új országba érkeztem, de azt tudom, hogy milyen a pálya közepén lenni. A lehető leggyorsabban próbálok alkalmazkodni az itteni körülményekhez. A Barca játéka a világon a legjobb és nagyon gyors, azért teszek erőfeszítéseket, hogy megálljam a helyemet.”

Neymar elmondta: már Brazíliában elkezdett katalánul tanulni, eddig csupán néhány szót sikerült elsajátítania, ám reméli, hogy most, a helyszínre érve a nyelvtanulás folyamata is felgyorsul majd. A gólünnepléssel kapcsolatban senki nem mondott neki semmit, de különben is, ez minden játékosnak az egyedi döntése. A klub korábbi brazil klasszisai közül Romáriót, Rivaldót és Ronaldinhót említette, és bízik benne, egyszer majd ő is a katalán futballklub történetének részévé válik.

Közvetlen posztriválisa közül Tellót, Pedrót és Alexis Sánchezt nevesítette.

„Képzettek, gyorsak, okosak, éppen ezért játszhatnak a Barcában.”

A társak dicsőítése mellett nem feledkezett meg az argentin trénerről, a klubhoz éppen vele együtt érkező Gerardo Martinóról sem.

„Tata Martino remek edző, mindennap elbeszélget velem. Egy külföldi trénerrel dolgozni nagy lehetőség számomra.”

De nemcsak Martinóval társalog gyakran, hanem az argentin mester honfitársával, a négyszeres aranylabdás Lionel Messivel is.

„Csodálatos a kapcsolat közöttünk, mindennap dumálunk, biztosan nem lesz semmi problémánk. Tipikus vezető alkat, a világ legjobbja, azért vagyok itt, hogy őt segítsem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik