Neymar: Beszéltem Istennel, hogy segítsen a választásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 18:52
null
Neymar és Lionel Messi a következő szezonban már együtt ostromolhatják az ellenfelek kapuját (Fotó: Action Images)
A brazil Neymar Junior a cipőbemutatója kapcsán tartott sajtótájékoztatón beszélt bővebben arról, hogy miért az FC Barcelona ajánlatát fogadta el. A szülőhazáját hosszas hezitálás után elhagyó labdarúgó elmondta: Istennel is beszélt, és arra kérte, segítsen neki meghozni a számára legjobb döntést.

 

„Ez óriási motiváció lesz számomra – válaszolta a Cristiano Ronaldóval való találkozásról Neymar. – Cristiano hatalmas játékos, és megtiszteltetés, hogy összemérhetem magam vele. Remélem, hogy én nyerek majd.”

Neymar, aki eredetileg csak a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokság után készült volna elhagyni Brazíliát, egy évet már Európában légióskodhat a nyitányig.

SZAVAZÁS

Ön szerint mire jut majd Neymar a Barcelonában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Napokon, hónapokon át őrlődtem, de már vége. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de most sokkal nyugodtabb vagyok, és persze boldog. Azzal, hogy a Barcelonában játszhatok, az álmom válik valóra. Azért döntöttem végül a Barca mellett, mert ezt diktálta a szívem. Megkértem Istent, hogy adjon nekem bölcsességet a döntéshez, segítsen a választásban, hogy megtaláljam a helyes utat. Ezért esett a választásom a Barcelonára.”

A cselekkel nem éppen csínján bánó támadó elmondta: a változás – úgy az életben, mint egy klubváltásnál – mindig nehéz, de bízik benne, hogy fiatalként a lehető leghamarabb sikerül alkalmazkodnia. Abban a közegben, amely a 2011-es klubvilágbajnokság döntőjében megadta neki a leckét, a Santosszal együtt.

„A klubvilágbajnokság egy mesterkurzus volt, amelyen a Barcelona megtanította nekünk, hogyan kell futballozni. Alig várom, hogy játszhassak velük, és azt, hogy közéjük tartozzam. Most persze rendkívül izgatott vagyok. Spanyolország jelenleg a legjobb a világ futballjában, válogatott játékosai évek óta együtt futballoznak, míg nálunk, Brazíliában folyamatos változáson megyünk keresztül. De azon leszünk, hogy jól szerepeljünk a Konföderációs Kupán, és a szurkolók büszkék legyenek ránk. Egyénileg mindig a legjobbat akarom adni, amennyire tőlem telik, tudásom legjavával segíteni a válogatottat, gólokkal vagy passzokkal.”

„Az a célom, hogy olyan sikeres legyek a Barcelonában, mint korábban honfitársaim, Ronaldo és Ronaldinho, akik számomra mindig is referenciaként szolgáltak.”

Bár azért hozzátette, hogy a legnagyobb példaképe a Santos egykori csillaga, a jelenleg a Milan kötelékébe tartozó Robinho.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik