Mourinho nem irányítóként számítana Modricra

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 10:46
null
Sergio Ramos (balra) és Luka Modric az Eb-n még egymás ellen csatázott, de hamarosan klubtársak lehetnek (Fotó: Reuters)
A Marca spanyol sportnapilap információi szerint a spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának szakvezetője, a portugál José Mourinho nem irányítóként, hanem Xabi Alonso párjaként a középpályán számítana Luka Modricra, összekötőként a védő-, valamint a támadósor között.

 

Mint arról korábban angol lapértesülésekre hivatkozva már beszámoltunk: Modric ügynöke megegyezett a madridiakkal, a kiválóság négyéves szerződést írhat alá. Továbbra is függőben van azonban a két klub megegyezése, amellyel kapcsolatban az elmúlt napokban nem történt érdemi változás, de a királyiak felkészülésének kezdetén – július 15. – munkára is jelentkezhet a horvát, legalábbis már volt erre utalás.

JAVI MARTÍNEZ: NEM!
DAVID SILVA: NEM!

A Marca cikkében kitér arra, hogy Martínez biztos nem lesz a madridiak játékosa, hiszen a Bilbao a kivásárlási ár alatt aligha áll szóba bárkivel, márpedig a 40 millió eurót a Real aligha fizeti ki.

Felmerült még David Silva neve is, teljesen véletlenül, hiszen a Manchester Cityben remekül érzi magát a középpályás, aki kulcsember az angol bajnokcsapatban.

A Tottenham nem aprópénzért válna meg attól a játékosától – 40 és 50 millió euró közötti összegről írt az angol és a spanyol sajtó –, akinek szerződése még négy évig érvényes. Modricért korábban a Chelsea már tett konkrét ajánlatot, ám a 38 millió eurót a Tottenhamnél akkor visszautasították. Más kérdés, azóta a horvátban is erősen megfogalmazódott a távozás gondolata.

A Real Madrid első ajánlata hasonló nagyságrendű volt (37 millió euró), viszont a legfrissebb hírek szerint bekerülhet a csereügyletbe a portugál védő, Ricardo Carvalho. A Marca által most bedobott 35 millió euró mellé ő lehetne a plusz… Ezt a vonalat erősítheti, hogy Florentino Pérez klubelnök ragaszkodik ahhoz, hogyha új játékos érkezik a keretbe, valaki távozzon is onnan. Valljuk be, ez szakmai és gazdasági oldalról is érthető igény. Más kérdés, az elmúlt években a madridi átigazolási politikát – főként Pérez időszakában – nem ez jellemezte. Talán a gazdasági válság a madridi klubba is begyűrűzött, legalább jelzésértékűen.

Mindeközben a sportlap internetes kiadásában – mint beszámoltunk róla – a szurkolók számára nem Modric a vágy első számú játékosa, hanem Javi Martínez! Ha már Xabi Alonso mellé keresünk posztra játékost, akkor ott az Athletic Bilbaótól elvágyódó futballista sokkal inkább megfelelne ennek a kihívásnak. És ne felejtsük ki a német Sami Khedirát sem, aki az elmúlt két idényben stabil helyet harcolt ki magának, és Xabi Alonsóval remek pár alkotott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik