Málaga: ha Schuster Frankfurtba megy, Martino a Barcából jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.14. 14:56
A barcelonai kiadású sport.es arról számolt be, hogy Bernd Schuster a szezon végén távozhat a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Málaga kispadjáról, és a német Eintracht Frankfurthoz venné az irányt. Pótlását a Primera Divisiónból oldanák meg a málagai klubvezetők, akik a Barcelonával utolsó bajnokijára készülő Gerardo Martinót nézték ki maguknak.

A Málaga egy fordulóval a zárás előtt 42 pontot szerezve a 13. helyen áll a spanyol élvonalban, pont ugyanott, ahol a Frankfurt végzett a Bundesligában. Igaz, amíg előbbi ligában húsz, addig utóbbiban tizennyolc klub szerepel.

A tavaly nyáron Barcelonába érkező Gerardo Martinóról nem hivatalosan egyelőre csupán annyit tudni, hogy nem él szerződésének további, opciós évével, és a szezon végén távozik. Arról viszont eddig nem volt hír, hogy a Primera Divisiónban azért maradna-e, esetleg más európai országba is kipróbálná magát. Vagy visszatér Dél-Amerikába, de esetében még az sem elképzelhetetlen, hogy Pep Guardiolához hasonlóan szabadságolja magát egy időre, mert a mögötte hagyott év pszichésen láthatóan megviselte.

A német szakember a Bildnek közben már elismerte, hogy érdekelné őt a frankfurti lehetőség, majd hozzátette: amennyiben elérték volna legalább a tizedik helyet – erre már matematikailag sincs esélyük –, akkor málagai szerződése automatikusan négy szezonnal meghosszabbodott volna. A Bild közben már azt is megszellőztette, hogy a frankfurti vezetők közül ketten Málagába utaztak tárgyalni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik