Madrid vagy Katalónia? Itt vannak a spanyol tartományok válogatottjai!

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 15:24
Örök vita, hogy vajon a Real Madrid vagy a Barcelona-e a jobb, erősebb, szimpatikusabb csapat, de vajon mi a helyzet a spanyol tartományokkal? Az adott régióban született futballistákból (bár a Németországban született Joselu például csak négyéves kora óta él Galíciában) a Marca összeállította a legfontosabb tartományok válogatottját – vajon melyik nyerne meg közülük egy spanyol házi tornát?

ANDALÚZIA
Sergio Rico (Fulham) – J. Navas (Sevilla), S. Ramos (Real Madrid), A. Moreno (Liverpool) – Joaquín (Betis), Ceballos (Real Madrid), Fabián (Napoli), Suso (Milan) – Callejón (Napoli), Isco (Real Madrid) – Loren (Betis)ANDALÚZIA
Sergio Rico (Fulham) – J. Navas (Sevilla), S. Ramos (Real Madrid), A. Moreno (Liverpool) – Joaquín (Betis), Ceballos (Real Madrid), Fabián (Napoli), Suso (Milan) – Callejón (Napoli), Isco (Real Madrid) – Loren (Betis)

A harminchárom évesen is villámgyors Jesús Navasszal a szélen, a rendíthetetlen Sergio Ramosszal a védelem tengelyében, valamint Susóval, Iscóval és Callejónnal a támadósorban Andalúzia elég jó eséllyel indulhatna a képzeletbeli tornán.

KATALÓNIA
Casilla (Leeds United) – Bellerín (Arsenal), Bartra (Betis), Piqué (Barcelona), Alba (Barcelona) – Busquets (Barcelona) – S. Roberto (Barcelona), Xavi (al-Szadd), Fabregas (Monaco) – Mariano (Real Madrid), G. Moreno (Villarreal)

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy papíron a régi és jelenlegi Barcelona-játékosokra épülő Katalónia védelme és középpályája tűnik a legerősebbnek. Az viszont pikánssá teszi az összeállítást, hogy a csatársorban elméletileg a Real Madridban szereplő Mariano Díaz rohamozna, a kapuban pedig a királyiak korábbi kapusa, Kiko Casilla védene.

Katalónia válogatottja
Katalónia válogatottja

BASZKFÖLD
Kepa (Chelsea) – Odriozola (Real Madrid), I. Martínez (Athletic Bilbao), Yeray (Athletic Bilbao), Yuri (Athletic Bilbao) – Benat (Athletic Bilbao), Illaramendi (Real Sociedad), Manu García (Alavés) – Ibai (Athletic Bilbao), Oyrazabal (Real Sociedad) – Williams (Athletic Bilbao)

Bár a világ legdrágább kapusával, az öntörvényű Kepával állhatnának fel a baszkok, nem vagyunk benne biztosa, hogy meg tudnának nyerni egy spanyol tartományi házibajnokságot. Ám az biztos, hogy a nagyrészt a Bilbao és a Sociedad labdarúgói által alkotott együttes ellen senkinek nem lenne egyszerű dolga.

ASZTÚRIA
D. Martin (Gijón) – Lombán (Málaga), Meré (Köln), José Ángel (Eibar) – Javi Fuego (Villarreal), Manu García (Touluse) – Cazorla (Villarreal), Mata (Manchester United), J. Rodríguez (Alavés) – Adrián (Porto) – D. Villa (Vissel Kobe)

A Manchester Unitedben játszó Juan Mata, valamint a világ- és Európa-bajnok David Villa kiemelkedik a csapatból, de miután a német és a spanyol másodosztályból is be lehetett kerülni az asztúriai tizenegybe, így nem ez tűnik a legerősebb tartományi válogatottnak.

Sergio Ramos Andalúzia, Morata Madrid válogatottjában szerepelne (Fotó: AFP)
Sergio Ramos Andalúzia, Morata Madrid válogatottjában szerepelne (Fotó: AFP)


VALENCIA
Guaita (Crystal Palace) – Juanfran (Atlético Madrid), Albiol (Napoli), Gayá (Valencia) – Fornals (Villarreal), Iborra (Villarreal), Saúl (Atlético Madrid), Bernát (PSG) – Soler (Valencia) – Álcacer (Dortmund), J. Molina (Getafe)

Noha a valenciai tizenegy nem annyira erős, mint, mondjuk, a madridi vagy a katalán, a helyiek sem panaszkodhatnak, mert kimondottan erős csapattal állhatnának ki, amely akár még a végső győzelemre is esélyes lehetne a képzeletbeli spanyol tartományi tornán.

MADRID
Casillas (Porto) – Carvajal (Real Madrid), Nacho (Real Madrid). D. Llorente (Real Sociedad), M. Alonso (Chelsea) – Rodri (Atlético Madrid), M. Llorente (Real Madrid) – Koke (Atlético Madrid), Parejo (Valencia), Sarabia (Sevilla) – Morata (Atlético Madrid)

Naná, hogy a csapat magját a Real Madrid és az Atlético Madrid futballistái alkotják, no meg Iker Casillas, aki tizenhat éven át játszott a királyiak nagycsapatában. A madridi válogatottnak jóformán nincs gyenge pontja, és bizonyára kiélezett meccset vívna Katalónia legjobbjaival.

Madrid válogatottja
Madrid válogatottja

GALÍCIA
S. Álvarez (Celta Vigo) – H. Mallo (Celta Vigo), Barragán (Betis), Pier (Levante), Jonny (Wolverhampton) – Lucas Vazquez (Real Madrid), D. Suárez (Arsenal), Brais (Celta Vigo) – I. Aspas (Celta Vigo), Santi Mina (Valencia), Joselu (Newcaste)

Igazi angol-spanyol vegyes csapat lenne a galíciai, amelyben a védelemben, a középpályán, és a csatársorban is szerepelne egy-egy Angliában játszó futballista. A Lucas Vazquez és Denis Suárez fémjelezte középpálya nem is tűnik rossznak, ám elsősorban a csatársor lenne a galíciai tizenegy legerősebb csapatrésze.

KANÁRI-SZIGETEK
Fabricio (Fulham) – Aythami (Las Palmas), D. García (Las Palmas), D. Castellano (Las Palmas) – Vitolo (Atlético Madrid), R. Mesa (Sevilla), Vieira (Peking Guoan) – D. Silva (Manchester City) – Jesé (Betis), R. Castro (Las Palmas), Pedro (Chelsea)

Kissé furcsa ez a csapat, mert bár a védelem nem túl acélos, a támadósor kimondottan erősnek tűnik. Mindenesetre gyanítjuk, hogy a David Silvát, Jesét és Pedrót is soraiban tudó Kanári-szigetek válogatottja gólokban gazdag, szórakoztató meccseket játszana.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik a legerősebb tartományi válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik