HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.04.19 10:11 Frissítve: 2016.04.19 10:40

La Liga: „Zidane megváltoztatta a Real Madrid mentalitását”

Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz válogatott korábbi játékosa szerint a Real Madridot irányító Zinédine Zidane a kinevezése óta fantasztikus munkát végez a spanyol klubnál, amely már csak egy ponttal marad el az éllovas Barcelonától.

 

A francia szakember januárban vette át a csapatot a mindössze hét hónap után távozó Rafa Beníteztől, irányítása alatt a Real hátránya egy pontra csökkent a spanyol bajnokságban az éllovas Barcelona mögött, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott az elődöntőbe, ahol a Manchester Cityvel mérkőzik meg a fináléba kerülésért.

A „feltámadásban" Del Piero szerint elévülhetetlen érdemei vannak Zidane-nak, aki érkezése óta csodát művel a csapattal.

„A véghezvitt munkája és a felkészültsége is bámulatos. Borzasztóan nehéz ezt megcsinálni ilyen rövid időn belül. Megváltoztatta a Madrid mentalitását, ebbe a csapatot és a szurkolókat is beleértem. Sok sikert kívánok neki a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában" – mondta a Juventus ikonikus futballistája, akit meglepett a Barcelona visszaesése.

„Ha bárki kijelentette volna két héttel ezelőtt, hogy a Barca ilyen sok pontot hullajt el a ligában vagy kiesik a BL-ből, biztosan nem hiszem el neki. De ez teszi széppé a labdarúgást, a csapatoknak komoly kihívás lesz a hajrá, amit még többen figyelemmel kísérnek majd" – vélekedett a korábbi 91-szeres olasz válogatott játékos.

Del Piero 1993 és 2012 között erősítette a Juventust, ez idő alatt a torinói klub emblematikus figurájává vált. A csapattal nyolc bajnoki címet szerzett a Serie A-ban, egyet pedig a Serie B-ben. A Bajnokok Ligáját egyszer hódította el a csapattal, de emellett még háromszor szerepelt a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében.

2019.01.18 15:33:48

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A forduló előtt az andalúziaiak álltak a blancók előtt, ám a megérdemelt sikerrel már a Real dobogós.

2019.01.17 00:14:45

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Veteránok, kettesével? Luis Suárez magára maradt, bővelkedik meglepetésekben a jelöltlista.

2018.12.21 00:14:04

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

Instagram Stories, Fb-watch, Oculus VR, chatbotok és az indiai LaLiga-közvetítések.

2018.12.09 10:31:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gareth Bale gólja döntött a Real javára a sereghajtó ellen, no és az, hogy ziccerek sorát puskázta el a Huesca...

2018.12.08 20:31:26

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A látványosan játszó gránátvörös-kékeknél Lionel Messi személyes rekordot állított fel.