HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.04.19 10:11 Frissítve: 2016.04.19 10:40

La Liga: „Zidane megváltoztatta a Real Madrid mentalitását”

Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz válogatott korábbi játékosa szerint a Real Madridot irányító Zinédine Zidane a kinevezése óta fantasztikus munkát végez a spanyol klubnál, amely már csak egy ponttal marad el az éllovas Barcelonától.

HIRDETÉS

 

A francia szakember januárban vette át a csapatot a mindössze hét hónap után távozó Rafa Beníteztől, irányítása alatt a Real hátránya egy pontra csökkent a spanyol bajnokságban az éllovas Barcelona mögött, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott az elődöntőbe, ahol a Manchester Cityvel mérkőzik meg a fináléba kerülésért.

A „feltámadásban" Del Piero szerint elévülhetetlen érdemei vannak Zidane-nak, aki érkezése óta csodát művel a csapattal.

„A véghezvitt munkája és a felkészültsége is bámulatos. Borzasztóan nehéz ezt megcsinálni ilyen rövid időn belül. Megváltoztatta a Madrid mentalitását, ebbe a csapatot és a szurkolókat is beleértem. Sok sikert kívánok neki a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában" – mondta a Juventus ikonikus futballistája, akit meglepett a Barcelona visszaesése.

„Ha bárki kijelentette volna két héttel ezelőtt, hogy a Barca ilyen sok pontot hullajt el a ligában vagy kiesik a BL-ből, biztosan nem hiszem el neki. De ez teszi széppé a labdarúgást, a csapatoknak komoly kihívás lesz a hajrá, amit még többen figyelemmel kísérnek majd" – vélekedett a korábbi 91-szeres olasz válogatott játékos.

Del Piero 1993 és 2012 között erősítette a Juventust, ez idő alatt a torinói klub emblematikus figurájává vált. A csapattal nyolc bajnoki címet szerzett a Serie A-ban, egyet pedig a Serie B-ben. A Bajnokok Ligáját egyszer hódította el a csapattal, de emellett még háromszor szerepelt a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.23 20:26:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jól kezdtek a katalánok, de Lenglet piros lapja után fordított a Girona, végül Piqué mentett pontot a címvédőnek.

2018.09.22 17:28:34

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Espanyol alaposan megnehezítette a királyiak dolgát, de zsebben a három pont.

2018.09.02 18:03:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A várható igen igazságtalan elosztásban: Messiék nyolcat szereztek, a hamar vezetést szerző újonc kettőt.

2018.09.01 19:14:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis közkedvelt középpályása elárulta, mi segített neki, hogy hosszú pályafutása legyen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS