HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.04.19 10:11 Frissítve: 2016.04.19 10:40

La Liga: „Zidane megváltoztatta a Real Madrid mentalitását”

Alessandro Del Piero, a Juventus és az olasz válogatott korábbi játékosa szerint a Real Madridot irányító Zinédine Zidane a kinevezése óta fantasztikus munkát végez a spanyol klubnál, amely már csak egy ponttal marad el az éllovas Barcelonától.

HIRDETÉS

 

A francia szakember januárban vette át a csapatot a mindössze hét hónap után távozó Rafa Beníteztől, irányítása alatt a Real hátránya egy pontra csökkent a spanyol bajnokságban az éllovas Barcelona mögött, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott az elődöntőbe, ahol a Manchester Cityvel mérkőzik meg a fináléba kerülésért.

A „feltámadásban" Del Piero szerint elévülhetetlen érdemei vannak Zidane-nak, aki érkezése óta csodát művel a csapattal.

„A véghezvitt munkája és a felkészültsége is bámulatos. Borzasztóan nehéz ezt megcsinálni ilyen rövid időn belül. Megváltoztatta a Madrid mentalitását, ebbe a csapatot és a szurkolókat is beleértem. Sok sikert kívánok neki a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában" – mondta a Juventus ikonikus futballistája, akit meglepett a Barcelona visszaesése.

„Ha bárki kijelentette volna két héttel ezelőtt, hogy a Barca ilyen sok pontot hullajt el a ligában vagy kiesik a BL-ből, biztosan nem hiszem el neki. De ez teszi széppé a labdarúgást, a csapatoknak komoly kihívás lesz a hajrá, amit még többen figyelemmel kísérnek majd" – vélekedett a korábbi 91-szeres olasz válogatott játékos.

Del Piero 1993 és 2012 között erősítette a Juventust, ez idő alatt a torinói klub emblematikus figurájává vált. A csapattal nyolc bajnoki címet szerzett a Serie A-ban, egyet pedig a Serie B-ben. A Bajnokok Ligáját egyszer hódította el a csapattal, de emellett még háromszor szerepelt a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS