La Liga: Zamora, Pichichi, Messi! Díjat neveznének el az argentinról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 11:17
null
Messiről nevezhetik el az év legjobbjának járó díjat (Fotó: AFP)
„Nagyszerű ötlet lenne, Messi lesz a valaha volt legnagyobb futballista” – mondta a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) elnöke, Javier Tebas a felvetésre, miszerint a jövőben Lionel Messiről nevezhetnék el az év legjobb játékosának járó díjat Spanyolországban.

 

A legjobb kapus a Ricardo Zamoráról elnevezett díjat, a legtöbb gólt szerző futballista pedig Rafael Moreno beceneve után a Pichichi-trófeát veheti át évről évre a spanyol bajnokságban, amióta a vezető sportnapilap, a Marca bevezette őket. Az Independent által idézett ligaelnök, Javier Tebas szerint az év legjobb játékosának járó elismerés hamarosan új nevet kaphat.

„Lionel Messi lesz minden idők legnagyobb futballistája, ha egyáltalán már most nem az! Mindenképpen el kell gondolkodnunk a lehetőségen, hogy róla nevezzük el a díjat" – jelentette ki a sportvezető, aki bővebben is kifejtette véleményét.

„Messi gyerekkora óta itt játszik, és amióta csak bemutatkozott a felnőttek között, a legmagasabb szinten futballozik. Sosem hullámzott a formája. Nagyszerű lenne a jövőben Messiről elnevezni a legjobb játékosnak járó trófeát" – jelentette ki Tebas.

Messi a díj 2008-as életre hívása óta hatszor volt a szezon legjobb játékosa Spanyolországban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik