La Liga: Xavi megnevezte utódját – a Real Madridban játszik!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 17:30
Az FC Barcelona korábbi, a katari al-Szadd jelenlegi futballistája, Xavi Hernández a német Sport Bildnek nyilatkozva megnevezte azt a labdarúgót, aki a legjobban emlékezteti önmagára. A név talán meglepő lehet, hiszen a spanyol klasszis által megnevezett játékos a Barca ősi riválisa, a Real Madrid alkalmazásában áll!

A katalán 6-os nem mást, mint a Bayern München korábbi, a királyi gárda jelenlegi középpályását, Toni Kroost említette.

„Kroos a Real Madrid játékának motorja. Nagyon sok mindenben emlékeztet saját magamra az, ahogyan játszik – mondhatjuk, hogy ő az utódom.”Toni Kroost említette.

„Kroos a Real Madrid játékának motorja. Nagyon sok mindenben emlékeztet saját magamra az, ahogyan játszik – mondhatjuk, hogy ő az utódom.”

A két futballista között szinte napra pontosan tíz év a korkülönbség – Xavi 1980, Kroos 1990 januárjában született. Való igaz, hogy hasonló pozícióban – a középpálya közepén – játszanak mindketten, ám érdemes megfigyelni, hogy amíg a spanyol világbajnok 133 válogatott meccs alatt, addig a szintén világbajnok Real-játékos 76, címeres mezben megvívott összecsapás alatt ért el 12 találatot.

A klubcsapatokban viszont fordított a helyzet: bár tény, hogy Xavi régebb óta profi labdarúgó, mint Kroos, a kétszeres Európa-bajnok 95-ször talált az ellenfelek hálójába, szemben a 27 éves német 52 góljával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik