nemzetisport.hu 2019.02.12 18:02

La Liga: több más kontinensen is rendezne bajnokikat a Barca elnöke

Josep Maria Bartomeu, a spanyol élvonalbeli Barcelona elnöke továbbra is azt tartja, hogy a labdarúgó La Ligának mindenképpen szerveznie kellene külföldön bajnokikat, azok után, hogy a múltkori „próbálkozás" sikertelen volt – számolt be a BBC. 

 

Nem adja fel a Barcelona elnöke (Fotó: AFP)


Eredetileg a 21. fordulóban játszott Girona–Barcelona meccset rendezték volna Amerikában, de a tervezetet végül elutasította a Spanyol Labdarúgó-szövetség, a játékosok szakszervezete és a FIFA is. 

„Sajnáljuk, hogy csalódást okozunk az egyesült államokbeli rajongóinknak, és igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül spanyol bajnoki találkozót szervezni ott, mint ahogyan az észak-amerikai profi ligák is rendszeresen rendeznek mérkőzéseket a határaikon kívül” – fogalmazta meg decemberi közleményében az LFP (a spanyol liga). 

„Már néhányszor beszéltünk a ligával, és minden egyes alkalommal elmondtuk, »hogy ha tovább akarod népszerűsíteni a bajnokságot, akkor három meccset kellene szervezni külföldön: egyet-egyet az Egyesült Államokban, a Közel-Keleten, illetve Ázsiában«" – kezdte Bartomeu, a Barcelona elnöke a BBC-nek (Ázsia alatt nyilvánvalóan a Távol-Keletet értve – a szerk.). 

„Muszáj közelebb kerülnünk a szurkolóinkhoz. Mi így teszünk a nyári turnék idején, júliusban és augusztusban, ezzel mutatjuk ki a tiszteletünket feléjük."

 

2019.08.17 13:22:02

Spanyol labdarúgás T. D.

Zinédine Zidane csapata biztos győzelemmel kezdte meg a La Liga 2019–2020-as kiírását.

2019.08.16 20:41:49

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Messi után Suárez is lesérült a katalánoknál; a csereként beállt 38 éves ék első labdaérintéséből a kapuba ollózott.

2019.08.16 15:20:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nem a kisemberek klubja már az Atlético. A Sevilla, a Betis és a Valencia is nagybevásárlással készült.

2019.07.31 21:17:42

Spanyol labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szponzor neve a Camp Nou elnevezés mellé kerülne.