La Liga: „Több játékos is bevallotta, hogy bundázott”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.09. 12:41
Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) elnöke attól tart, hogy Lionel Messi, a Barcelona klasszisa elhagyja a Primera Divisiónt.

Eseménydús napokon van túl Lionel Messi: a Barca argentin sztárja a Copa América döntőjében elszenvedett vereség után visszavonult a válogatottságtól, majd nem sokkal később a spanyol bíróság (őt és édesapját) három rendbeli adócsalásban bűnösnek találta, és huszonegy hónapos börtönbüntetésre ítélte.visszavonult a válogatottságtól, majd nem sokkal később a spanyol bíróság (őt és édesapját) három rendbeli adócsalásban bűnösnek találta, és huszonegy hónapos börtönbüntetésre ítélte.

A The Sun szerint a 29 éves klasszisnak elege lehet a kialakult helyzetből, ezért szétnéz, milyen lehetőségei vannak Spanyolországon kívül – az újság úgy tudja, hogy Messi apja, Jorge Messi már találkozott is Roman Abramoviccsal, a Chelsea elnökével az esetleges klubváltás miatt.

Javier Tebas, az LFP első embere elmondta, természetesen fél attól, hogy Messi valóban elhagyja Spanyolországot.

„Hogyne tartanék attól, hogy távozik – idézi Tebas szavait az As. – A Liga nem gondolja, hogy Messi bűnös lenne, és örülünk, hogy nálunk játszik. Eddig mintegy 160 millió eurót fizetett be az államnak, ezt a pénzt már javában útépítésre, valamint a kórházak rendbetételére fordították. Kétlem, hogy Messi bűnöző volna, aki úgy döntött, figyelmen kívül hagyja az adózást.”

„Nincs sem Messi-, sem pedig Barca-üldözés, a sport világában mindenhol vizsgálódás folyik. Az eredmények manipulálása a legnagyobb probléma, napi öt vagy akár hat sporteseményt is befolyásolnak. Több játékos is elárulta már nekem, hogy csalt a megfelelő végeredmények érdekében, ám ezek az egyének nem akarnak a bíróságra menni. Véget kell vetnünk az állandó bundázásnak.”

„Noha a spanyol labdarúgást rendkívüli módon felügyeljük, így is számos gyanús mérkőzésről jött jelentés, ezek még mindig kivizsgálásra várnak, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) ugyanis nem törődik az egésszel, mert Ángel María Villar (az RFEF elnöke – a szerző) úgy véli, az eredmények manipulálása nem létező dolog.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik