La Liga: összetűzött Simeonéval, távozhat az Atleti támadója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 11:40
Mario Mandzukic, a spanyol élvonalbeli Atlético Madrid horvát labdarúgója összetűzött edzőjével, Diego Simeonéval és sajtóhírek szerint nyáron elhagyhatja a spanyol címvédőt. Edinson Cavani pótolhatja a balhés csatárt.

A vita hátterében az áll, hogy Mandzukic csak csereként lépett pályára a Sevilla elleni 0–0-s döntetlennel végződő találkozón. Simeone kitartott, Antoine Griezmann eltiltása ellenére is csak padoztatta horvát támadóját a Valencia elleni rangadón, ahol újfent csak egy pontot szereztek a „matracosok".Mandzukic csak csereként lépett pályára a Sevilla elleni 0–0-s döntetlennel végződő találkozón. Simeone kitartott, Antoine Griezmann eltiltása ellenére is csak padoztatta horvát támadóját a Valencia elleni rangadón, ahol újfent csak egy pontot szereztek a „matracosok".

„Meglepő, hogy jó formája ellenére Mandzukic kimaradt a Sevilla ellen. Remekül játszik Madridban, szenzációs igazolás volt, igazi húzóemberré vált a csapatban és tehermentesíti Griezmannt is. Ezek után érthető, ha kifakad, amiért kimarad a csapatból. Információink szerint a Valencia ellen már kezdhetett volna, de az edzéseken mutatott hozzáállása és viselkedése miatt a padon ragadt – mondta Terry Gibson, a Sky szakértője a Revista de la Liga podcastban. – Simeone nem nyerhet azzal, ha egyik legjobb játékosa távozik. Reméljük, megoldódik a probléma, de sajnos erre kevés esélyt látok. Mandzukic rendkívül erős személyiség, egy labdarúgónak néha ki kell állnia magáért, ha nem tisztelik, vagy nem becsülik."

Guillem Balague, a Sky spanyol újságírójának értesülései szerint a 2014–2015-ös bajnoki szezonban huszonhárom mérkőzésen tizenkét találatnál járó Mandzukicot angol kluboknak kínálgatja az Atlético, az eladásából befolyt összegből Edinson Cavanit, a Paris Saint Germain uruguayi támadóját szerződtetnék. A Metro úgy tudja, a transfermarkt.de szerint 26 millió euróra taksált horvát gólvágó egyik kérője az Arsenal lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik