La Liga: Mourinho miatt mérgesedett el a viszony – Iniesta

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2018.11.27. 10:26
A japán Vissel Kobe csapatában futballozó Andrés Iniesta hosszabb interjút adott a spanyol La Sexta televíziós csatornának. Meglepően őszintén beszélt arról, mennyire elmérgesedett a Barcelona és a Real játékosainak a viszonya, amikor José Mourinho irányította a madridiakat.

„Akkoriban nem a korábban megszokott rivalizálás jellemezte a két csapat viszonyát, hanem a gyűlölet, és ebben bizony kulcsszerepe volt José Mourinhónak – emlékezett a 34 éves középpályás. – A portugál tudatosan alakította így, elsősorban miatta lett rossz a légkör, amellyel a spanyol válogatottnak is rengeteget ártott. Több futballista között elmérgesedett a viszony, a helyzet tarthatatlan volt.”

Az Ázsiában légióskodó rutinos labdarúgó az oroszországi világbajnokságról is szót ejtett: „Nincsenek túl jó emlékeim róla. Ami rosszul kezdődik, általában úgy is ér véget. Sportszakmai szempontból nem volt túl előnyös, ami Julen Lopeteguivel történt. Azt pedig a mai napig nem értem, miért csak kispados voltam az oroszok elleni nyolcaddöntőben.” „Akkoriban nem a korábban megszokott rivalizálás jellemezte a két csapat viszonyát, hanem a gyűlölet, és ebben bizony kulcsszerepe volt José Mourinhónak – emlékezett a 34 éves középpályás. – A portugál tudatosan alakította így, elsősorban miatta lett rossz a légkör, amellyel a spanyol válogatottnak is rengeteget ártott. Több futballista között elmérgesedett a viszony, a helyzet tarthatatlan volt.”

Az Ázsiában légióskodó rutinos labdarúgó az oroszországi világbajnokságról is szót ejtett: „Nincsenek túl jó emlékeim róla. Ami rosszul kezdődik, általában úgy is ér véget. Sportszakmai szempontból nem volt túl előnyös, ami Julen Lopeteguivel történt. Azt pedig a mai napig nem értem, miért csak kispados voltam az oroszok elleni nyolcaddöntőben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik