La Liga: Mit tehetnék még az Aranylabdáért? – Griezmann

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.05. 12:25
null
Antoine Griezmann szerint 2018-as teljesítményénél többet aligha tehet az Aranylabdáért (Fotó: AFP)
Antoine Griezmann, az Atlético Madrid világbajnok támadója nem érti, milyen rendszer szerint díjazzák a labdarúgókat.

 

„Ez a FIFA díja, ugye? Mi nyertük meg a világbajnokságot, és nincs egyetlen francia játékos sem a végső hármas listán” – mondta Griezmann a FIFA Év játékosa-díj legjobb három jelöltjéről a francia L’Équipe-nek.

A 27 éves francia utóbbi egy éve jól sikerült, mindent beleszámítva 33 gólt szerzett, klubjával megnyerte az Európa-ligát, az európai Szuperkupát, és a francia válogatottal világbajnok lett.

„Úgy érzem, egyre közelebb kerülök az Aranylabda megkaparintásához. Ez nagyon tekintélyes díj, és ez a csúcs minden futballista számára. Ennél nincs följebb" – mondta Griezmann.

„Nem lesz túlságosan fair, de nem tudom, mit tehetnék még, hogy megnyerjem. Trófeákat nyertem és meghatározó voltam a kulcsmomentumoknál. De sajnos nem én szavazok. Hogyha összehasonlítom ezt az évet a 2016-ossal, akkor ott kellene lennem a legjobb három között. Abban az esztendőben két döntőn buktam el, és végül szerepeltem a végső listán. Ezúttal három trófeát zsebeltem be” – fejtette ki a lapnak a gondolait Griezmann az Aranylabdáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik