La Liga: Megyeri szívesen tesztelné magát Messiék ellen

Vágólapra másolva!
2015.07.19. 10:27
null
Megyeri egyenlő esélyekkel indul az új edzőnél (Fotó: MTI)
Megyeri Balázs spanyol nyelvtudásával már a szerződés aláírásakor kedvező benyomást tett a Getafe vezetőire. A kapus úgy érzi, pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll, de szívesen tesztelné képességeit a Barcelona csatártriója ellen.

– Aligha lesz bajnok és kupagyőztes, mint előző csapatánál, az Olympiakosznál, viszont a világ egyik legjobb bajnokságába került. Ez azért nem rossz üzlet, ugye?
– De nem ám! – válaszolta a Nemzeti Sportnak Megyeri Balázs, a 25 esztendős magyar kapus, aki szerdán három évre szóló szerződést írt alá a spanyol élvonalban szereplő Getafénál. – Az Olympiakosznak tulajdonképpen nem volt méltó vetélytársa a bajnokságban, itt most egészen más lesz a helyzet, s igyekszem megfelelni az elvárásnak. Eddigi pályafutásom talán legnagyobb kihívása vár rám. Be kell verekednem magam a kezdőcsapatba, és ha sikerül, egészen más jellegű feladataim lesznek, mint az elmúlt öt évben az Olympiakosznál, sokkal többször kell játékba avatkozni. Ilyen esetekben jobban ki is domborodik a kapus tehetsége, tudása.

– A spanyol Vicente Guaita lesz a riválisa, azt mondják róla, hogy remek kapus.
– Tényleg az. A spanyol első osztályban pallérozódott, éveken keresztül a Valenciát erősítette, tapasztalt játékos. De mindketten a nulláról indulunk az első számú kapus posztjáért, mert Fran Escribá személyében a nyáron új vezetőedző érkezett a csapathoz, az előttünk álló egy hónapban, az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken dől el, melyikünkre esik a választása.

– Mindeközben elkezdhet spanyolul tanulni...
– Arra nincs szükségem, mert ha nem is tökéletesen, de jól beszélem a nyelvet. Az Olympiakosznál évekig spanyol edzőm volt, pireuszi csapattársaim és a barátaim között is akadt jó néhány spanyol, így hát megtanultam spanyolul. Amikor szerdán aláírtam a szerződésemet a Getafénál, és megszólaltam spanyolul, annyira meg voltak elégedve a nyelvtudásommal, hogy kitalálták, spanyolul tartsam meg másnap a hivatalos bemutatásomra szervezett sajtótájékoztatót. És így is történt.

– Egyébként görögül is tud?
– Szinte mindent megértek, beszélni viszont nem tudok hibátlanul, mondjuk úgy, hogy sok minden ragadt rám. Angol nyelven beszélek még, az tökéletesen megy.

– Majd vigyázzon Cristiano Ronaldo szabadrúgásainál!
– Állok elébe! Továbbá izgalmas lenne a barcelonai csatártrió, Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar ellen futballozni – bárcsak ott tartanék már!

– Igaz, hogy a Getafénak anyagi gondjai vannak? Június harmincadikáig tizenhárom millió eurót kellett befizetnie az élvonalbeli tagság megtartása érdekében, ami meg is történt. De ez akkor sem hangzik jól.
– Nem tudok róla, hogy bajban lenne az egyesület. Rendkívül szigorú a spanyol liga szabályrendszere, valószínűtlen, hogy engedélyezné súlyos anyagi problémákkal küzdő klubok indulását.

– Mennyire foglalkoztatja a válogatott első számú kapusposztja?
– Nyilván szeretnék eljutni oda is. Ha folyamatosan védek, és jó teljesítményt nyújtok, remélhetőleg gondolkodóba ejtem Dárdai Pál kapitányt. De ezt a kérdést egyelőre ne firtassuk, elvégre néhány napja érkeztem a Getaféhoz, és először itt kell megmutatnom, hogy érdemes vagyok az első számú kapus posztjára. Szeretnék lépésről lépésre haladni, ahogy eddig is tettem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik