La Liga: levélben tiltakozik az amerikai meccs ellen a Real

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.13. 17:12
null
Nem kizárt, hogy decemberben Miamiban lép pályára az Atlético Madrid (Fotó: AFP)
A Real Madrid levélben ellenzi, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) az Egyesült Államokban rendezze meg a 16. fordulóban a Villarreal–Atlético Madrid bajnoki mérkőzést.

 

A fővárosi klub nemcsak a honi szövetségnek, hanem az UEFA-nak és a FIFA-nak is elküldte a levelet, amelyben tiltakozik az ellen, hogy a liga december 6-án Miamiban rendezze meg a Villarreal–Atlético Madrid találkozót.

A királyi gárda szerint egy tengerentúli meccs sérti az egyenlő feltételeket. A Diario AS hozzáfért a dokumentumokhoz, melyekből kiderül, hogy a Real azt írta, a La Liga ebben az esetben nem a sporttal kapcsolatos érdekeket képviseli.

Az illetékes szerv szerdán folyamodott jogi engedélyért, hogy a már említett összecsapást Floridába vigyék.

A két csapat egyébként korábban úgy határozott, hozzájárul – a Spanyol Labdarúgóligával (LFP) egyetemben –, hogy Miamiban lépjen pályára.

A jelenlegi szabályok értelmében egy nemzeti bajnoki mérkőzést az országon belül kell megtartani, egyéb esetben pedig a FIFA engedélye szükséges.

Néhány nappal ezelőtt a spanyol szövetség hivatalosan bejelentette, hogy a következő három évben Szaúd-Arábiában rendezik meg a Szuperkupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik