La Liga: két Barcelona-középpályást is kiszemelt a Valencia

Vágólapra másolva!
2022.08.09. 12:23
null
Gattuso fiatal spanyolokkal erősítené meg a középpályáját (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Gennaro Gattuso lett a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Valencia vezetőedzője. Az olasz szakember alaposan megerősítené a csapatát, most például két FC Barcelona-játékost szemelt ki magának – írja a Football Espana és az fcbarcelonanoticias.com.

 

A pálya közepére az a 20 éves Nico González érkezne, aki ugyan a napokban hosszabbítani fog a Barcával, de kölcsönben a Valenciához kerülhet. A szélre pedig a szintén 20 esztendős Ez Abde(azaz a még Marokkóban született Abdessamad Ezzalzouli) jöhet a katalánoktól. Előbbi az előző idényben 38 tétmérkőzésen szerepelt a Barcelonában, két gólja mellé két gólpasszt osztott ki. Utóbbi tíz bajnokin lépett pályára, egy találatig jutott.


Egy harmadik spanyol középpályás is szem előtt van a Valenciánál, méghozzá Bryan Gil, aki a tavaszt a „denevéreknél” töltötte kölcsönben. A 21 éves balszélső a Tottenham Hotspur játékosa, de könnyen lehet, hogy ismét Valenciában köt ki.

A Barcelona kapcsán a Football Espana a Mundo Deportivóra hivatkozva azt írja, hogy Gerard Piqué előrehaladott tárgyalásokat folytat a klubbal fizetésének csökkentése kapcsán. Legutóbb 2020-ban hosszabbította meg a szerződését, s a spanyol válogatott védő és a fejesek múlt hét szerdán beszélgettek egymással egy étteremben.

Mint megírtuk, a Barca egyelőre nem felel meg a La Liga pénzügyi követelményeinek, s több játékos eladása mellett a labdarúgók fizetését is csökkentenie kell, valamint pluszbevételekre kell szert tennie, hogy regisztrálhassa nyári szerzeményeit, Robert Lewandowskit, Raphinhát, Franck Kessiét, Andreas Christensent és Jules Koundét, valamint az egyaránt szerződést hosszabbító Ousmane Dembélét és Sergi Robertót is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik