La Liga: emberrablási kísérlet miatt elítélték a Valencia exelnökét

Vágólapra másolva!
2019.10.02. 18:32
null
Soler két évre börtönbe megy (Fotó: abc.es)
A spanyol bíróság emberrablás és erőszakos rablás kísérletének bűntette miatt két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a spanyol élvonalban szereplő Valencia CF korábbi elnökét, Juan Bautista Solert, aki 2004 és 2008 között vezette a klubot. Soler az utódját, Vicente Sorianót próbálta volna elrabolni és kifosztani.

Szövevényes ügy végére került pont Spanyolországban, miután a területileg illetékes bíróság úgy döntött, két év letöltendő szabadságvesztésre ítéli Juan Bautista Solert, a Valencia korábbi elnökét, aki 2014-ben akarta elrabolni Vicente Sorianót, aki 2008-ban a klub többségi tulajdonosa és elnöke lett.

Soriano és Soler között pénzügyi és jogi vita alakult ki az átadás-átvétel kapcsán – többek között azon ment a kötélhúzás a felek között, hogy Soriano megígérte: 85 millió euróért megveszi Soler részvényeit, ám ez nem történt meg. Az ügy 2013-ban jutott a legfelsőbb bíróság elé, amely arra kötelezte Sorianót, hogy fizessen 20 millió euró kártérítést Solernek.

Soler ezt követően döntött úgy, hogy elrabolja ellenlábasát és a házába betörve további 15 millió euróra is szert tesz, ám pechjére az elrabláshoz felbérelt nehézfiúról később kiderült, hogy beépített rendőr, így Solert és három társát őrizetbe vették.

Az eljárás alatt egyébként Soler szabadlábon védekezhetett távoltartási végzés hatálya mellett, amely szerint nem közelíthette meg 15 méternél jobban Sorianót. Nos, ezt csak nehezen sikerült maradéktalanul megvalósítani, mert a most elítélt üzletember otthona alig húsz méterre található Soriano irodájától.

„A valenciai tartományi bíróság négy embert – köztük egy neves üzletembert, aki a Valencia CF elnöke volt – bűnösnek talált egy másik üzletember elrablásának és kifosztásának megtervezésében. A bíróság a Valencia volt elnökének bűncselekményenként egy évet, azaz összesen kétéves börtönbüntetést szabott ki” – áll a bírósági határozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik