La Liga: bundagyanús meccs az MU középpályásával és Pintérrel

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 13:39
Október elején több mint húsz érintett személyt hallgat ki a spanyol korrupcióellenes ügyészség a 2011 májusában lejátszott Levante–Zaragoza bajnoki mérkőzés kapcsán, melyet 2–1-re a vendégek nyertek meg, akik így megőrizték élvonalbeli tagságukat.

A spanyol élvonalbeli bajnokság 2010–2011-es kiírásának utolsó fordulójában rendezett találkozót megelőzően a Zaragoza kieső helyen állt, ezért életbevágó volt számára a három pont begyűjtése, míg a Levante számára valódi tétje már nem maradt a meccsnek, mert korábban bebiztosította a bennmaradását.

A mérkőzést 2–1-re meg is nyerték a vendégek, akiknél kezdőként lépett pályára a ma már a Manchester Unitedet erősítő Ander Herrera, míg a kispadon foglalt helyet többek között Pintér Ádám is. A látogatók mindkét gólját a jelenleg az Atlético Madrid alkalmazásában álló Gabi szerezte.

Az összecsapás kapcsán korábban Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga elnöke panaszt tett a rendőrségnél – ahogy később több másodosztályú bajnoki miatt is –, amely vizsgálta a meccset, de nem emelt vádat az érintett játékosok és sportvezetők ellen, akiket a médiában már meggyanúsítottak a találkozó manipulálásával. Október harmadikán több mint húsz személy meghallgatásával folytatódik a szálak felgöngyölítése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik