La Liga: Beckham óta nem történt ilyen a Real Madriddal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 09:07
Meglepően csendes átigazolási szezont tudhat maga mögött a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid. Annyira csendes volt, hogy David Beckham átigazolása óta nem költött ilyen keveset egy teljes nyár alatt.

Annak ellenére, hogy a királyiakat akár el is tilthatják 2018-ig az átigazolásoktól, az elmúlt évtizedben nem volt példa arra, hogy ilyen kevés pénzt költsenek a nyári transzferidőszakban.

A Real Madrid ezen a nyáron csak Álvaro Moratáért fizetett pénzt, a spanyol válogatott csatár 30 millió euróért tért vissza nevelőegyesületéhez a Juventustól, ahol két sikeres szezont töltött. A távozók oldalán Jesé (25 millió, PSG) és Gyenyisz Cserisev (7 millió, Villarreal) eligazolása jelentett bevételt.

A madridi klub legutóbb 2003 nyarán költött ilyen keveset egy teljes nyár alatt, akkor egyedül David Beckham csatlakozott a galaktikus Real Madridhoz, a Manchester Unitedtől 25 millió euróért.

A legtöbbet 2009 nyarán költötte a Real, Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso, Karim Benzema és még hat új játékos érkezése 258 millió euróba került a klubnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik