La Liga: az elnök fél, hogy a legjobbak a PL-be távoznak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 20:36
Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) elnöke a BBC-nek kifejtette véleményét az angol bajnoksággal (Premier League) kapcsolatosan.

„Reméljük, a La Liga képes lesz fejlődni a jövőben, erre azért van szükség, hogy ne a Premier League legyen a legnagyobb gazdasági erővel rendelkező labdarúgó-bajnokság a világon, hanem a spanyol bajnokság is feljöjjön mellé kihívónak – mondta Javier Tebas, a La Liga elnöke a brit közszolgálati médiának. – Nem tetszik, hogy a pénzügyi mutatók tekintetében a Premier League vezet, és egy lépéssel mindenki előtt jár.”Javier Tebas, a La Liga elnöke a brit közszolgálati médiának. – Nem tetszik, hogy a pénzügyi mutatók tekintetében a Premier League vezet, és egy lépéssel mindenki előtt jár.”

„Ha gazdaságilag nem leszünk versenyképesek, akkor a Premier League a labdarúgás NBA-jévé (a világ kosárlabda sportjának legjobbjai itt játszanak – a szerk.) válhat, és ez nem tenne jót sem nekünk, sem a sportágnak. A jövőben több figyelmet akarunk fordítani a televíziós jogdíj és a szponzori tárgyalásokra, hogy több pénzhez jussunk.”

Az elnök az angol élvonallal való összehasonlítás után arról beszélt, mi az, amiben a spanyol klubok sokat fejlődtek az utóbbi időben.

„Úgy gondolom, a gazdasági válság arra késztette a spanyol együtteseket, hogy hatékonyabban használják fel forrásaikat játékosok vásárlására. Amikor egy csapatnak kevesebb a pénze, keményen kell dolgoznia, hogy olcsón megszerezhető, tehetséges futballistákat találjon. Szerintem a spanyol klubok ebben remekül teljesítettek.”

„A gazdasági recesszió megtanította az egyesületeket arra, hogy keményen kell dolgozniuk ahhoz, hogy tehetséges labdarúgókat találjanak. A Premier League csapatait viszont nem érintette ennyire rosszul a recesszió, nem kellett figyelniük a kiadásaikra, éppen ezért nem is kezdtek el olyan keményen dolgozni a tehetséges játékosok felkutatásáért, mint a mi klubjaink.”

„Azt is problémának látom, hogy a PL-csapatok sokkal többet képesek fizetni az edzők számára, mint amennyit a szakemberek a La Ligában kapnának. A legjobb játékosok most még a spanyol bajnokságban szerepelnek, de elképzelhető, hogy elveszítjük őket. Komoly kihívás ez nekünk.”

A sportvezető az angol bajnokság élén álló Leicester City remekléséről is kifejtette a véleményét.

„Lenyűgöz a Leicester City teljesítménye. Csodálatos, amit elértek és az is, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek. A Leicester esete is azt mutatja, hogy a labdarúgás nem csak a pénzről szól, és ez jól is van így.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik