HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.13 11:16 Frissítve: 2018.04.13 12:04

La Liga: Az eibari szerződés életem legjobb döntése volt – Dmitrovics

Élete legjobb döntésének nevezte eibari szerződését Marko Dmitrovics, a spanyol futballcsapat szerb válogatott kapusa, akivel a Marca készített interjút.

HIRDETÉS
Dmitrovics szerint Cristiano Ronaldo nem is erről a bolygóról származik (Fotó: AFP)

 

 

A Crvena zvezda kapusa 2013-ban szerződött először külföldre, az Újpest színeiben 12 bajnokin lépett pályára. 2015-ben a Charlton Athletichez igazolt, amely fél év után kölcsönadta a spanyol másodosztályú AD Alcorcónnak. Az Eibar ott figyelt fel rá, és igazolta le tavaly nyáron négy évre.

„Sohasem volt probléma, hogy bárhol alkalmazkodni tudjak a körülményekhez. Minden ország különféle dolgokat adott nekem. Mindig is hittem a lehetőségeimben, és huszonöt évesen debütálhattam a világ legjobb bajnokságában. Itt találtam meg a helyem, Spanyolországban jobban szeretek lenni, mint bárhol máshol” – nyilatkozta a négy nyelven beszélő játékos.

Tizenegy éves korábban úgy gondolta, bal oldali védőként próbálkozik inkább, de végül visszatért a kapuba. Nevetve úgy fogalmazott, ha José Ángel vagy Junca nem tudna játszani, akkor José Luis Mendilibar edző kipróbálhatná a védelemben is.

Gyermekkori bálványa nem volt, de azt mondta, sokan hasonlítják Oliver Kahnhoz. Tavaly novemberben teljesült az álma, a válogatottban Dél-Korea ellen csereként mutatkozott be, az idei, Marokkó elleni márciusi mérkőzésen már végig a pályán lehetett.

„Az Eibarban nyújtott teljesítményem lehetővé tette számomra, hogy Szerbia színeiben szerepelhessek. Úgy gondolom, a világbajnoki szereplés a legnagyszerűbb, amit egy játékos elérhet” – mondta.

Már játszhatott Lionel Messi ellen is (Fotó: AFP)

 

Elmesélte, hogy a La Liga-bemutatkozás előtt megpróbálta felmérni, milyen ellenfelekkel találhatja magát szembe, de Lionel Messi és Cristiano Ronaldo jobbak, mint gondolta. „A tévében azt látja az ember, ők azt csinálnak a labdával, amit akarnak. Amikor szembe kerül velük az ember, akkor pedig azt hiszi, hogy nem is erről a bolygóról származnak.”

Az Eibarral már az előző szezonban is kapcsolatba került, de nem volt semmi konkrétum. „Amikor Yoel megsérült és az Eibar hívott, egy pillanatig nem haboztam. Úgy gondolom, ez volt életem legjobb döntése. Még van háromévnyi szerződésem. Ha egyszer adódna egy jó lehetőség, akkor leülünk a klub vezetőivel és beszélünk róla. De nagyon boldog vagyok itt, ennél nem is választhattam volna jobb helyet.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS