La Liga: „Az egész világ látta, hogy Messi gólja szabályos volt”

Vágólapra másolva!
2017.11.27. 09:40
null
Forró pillanat a Valencia–Barcelonán (Fotó: AFP)
Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgója szerint „a világon mindenki látta, csak pont azok nem, akiknek látniuk kellett volna”, hogy csapattársa, Lionel Messi meg nem adott gólja szabályos volt a Valencia elleni vasárnapi rangadón.

„Kolosszális hiba volt. Mindenki tévedhet, de még én is láttam a középpályáról, hogy gól volt – tette hozzá Jordi Alba, aki az 1–1-re végződő találkozó 82. percében a Barcelona egyenlítő gólját szerezte, éppen Messi pontos átadásából. – Ilyen nem fordulhatna elő, velünk pedig már az előző idényben is megtörtént a Betis ellen.”

Messi a 30. percben, 0–0-nál kapásból, 17 méterről lőtt kapura, Neto, a hazaiak kapusa pedig ügyetlenül ért a labdához, amely a lábai között a gólvonalon túlra pattant, de Iglesias Villanueva játékvezető nem ítélt gólt.

„Sok olyan helyzet van, amit a VAR segítségével sem lehet egyértelműen eldönteni, de bízom benne, hogy az ehhez hasonlókban azért segítene – utalt arra Sergio Busquets, a katalánok középpályása, hogy a spanyol bajnokságban a következő idénytől alkalmazzák majd a videóbíró-technológiát, amelyet a Bundesligában és a Serie A-ban már használnak. – Ez egy olyan fejlődési állomás, amelyre szükségünk van, és nem csak a mostani gól miatt.”

Hozzátette: a spanyol élvonalban a világ legjobbjai játszanak, a liga a világ legerősebb bajnoksága, így „megérdemli, hogy a legjobb technikát” alkalmazzák benne.

„Messi gólja egyértelmű volt” – reagált a barcelonai edző, Ernesto Valverde. A tréner ugyanakkor visszafogott maradt, már csak azért is, mert csapatának a kilencedik fordulóban olyan gólt ítéltek meg a Málaga ellen, amely előtt a labda már elhagyta a játékteret.

Összefoglaló

Az éllovas Barcelona a 13. fordulót követően megőrizte a négypontos különbséget a második helyen álló Valenciával szemben, a harmadik Atlético Madriddal és a negyedik Real Madriddal szemben viszont nyolc pontra csökkent az előnye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik