La Liga: az Atlético volt kapusa lett az újonc vezetőedzője

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 11:29
Az edzői tapasztalattal nem rendelkező argentin Leo Franco irányítja a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban újonc Huesca szakmai munkáját.

A váltást a klub elnöke, Agustín Lasaosa jelentette be. Az együttes a másodosztályú bajnokság záró fordulója előtt a második helyen áll, egy ponttal az éllovas Rayo Vallecano mögött. A két klub már bebiztosította feljutását, de az Huesca bundagyanúba keveredett, ezért még bajba kerülhet. az Huesca bundagyanúba keveredett, ezért még bajba kerülhet.

Az együttes vezetőedzője, a katalán származású Joan Francesc Ferrer – futballnevén Rubi – szezon végi távozásáról már napokkal korábban beszámolt a spanyol sajtó, miként arról is, hogy az Espanyol lesz a 48 éves szakember következő csapata.

A korábbi argentin válogatott kapus, Leo Franco két évre szóló kinevezését viszont meglepetésnek tartja a helyi média. A 41 éves edző pályafutása során többek között védte a Mallorca, az Atlético Madrid, a Galatasaray és a Zaragoza kapuját is. Karrierjének utolsó állomáshelye a Huesca volt, ahonnan egy szezont követően, 2016-ban visszavonult. Leo Franco az elmúlt két évben a klubvezetésben töltött be tisztséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik