La Liga: a tévés jogdíjak egy része a sportminisztériumé lesz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.21. 20:25
null
Spanyolországban az első és másodosztályú klubok a minisztériumot és az amatőr forcit támogatják a tévés bevétel 2.5 százalékával a jövőben (Fotó: AFP)
Kedden is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

 

Az FC Barcelona története során először eladásra kínálja fel legendás labdarúgó-stadionja, a Camp Nou nevét, igaz, csupán egy évre. A katalán klub közölte, hogy a befolyó összeget teljes egészében a koronavírus-járvány elleni globális harcra fogja felajánlani.

Az 1957-ben épített, több mint 99 ezer férőhelyes létesítménynek – amely Európa legnagyobb stadionja – még sohasem volt névszponzora, a klub viszont nemrég bejelentette, hogy a 2023–2024-es szezontól meghirdeti a név eladását 25 évre, amelyből legalább 300 millió euró bevételt remél. Erről bővebben itt írtunk!

A német kézilabda-élvonal és másodosztály 36 klubja úgy döntött, hogy 26 forduló után befejezettnek tekinti a hat hete félbeszakított bajnokságot. Az aranyérmet a THW Kiel szerezte meg, fennállása során 21. alkalommal.

Elmarad a szeptember 27-re kiírt 47. Berlini Maratoni
, miután a keddi rendelkezések szerint október 24-ig tilos ötezer főnél több embert megmozgató rendezvényt tartani a fővárosban. A tavalyi viadalon 47 ezren indultak. A világ egyik leggyorsabb pályáján született 2018-ban a szám aktuális világcsúcsa, amelyet a kenyai Eliud Kipchoge ért el 2.01:39 órás idővel. Tavaly az etióp Kenenisa Bekele csak két másodperccel maradt el ettől.

Átmenetileg már a havannai labor sem működik a WADA által elismert antidopping-laboratóriumok közül. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség úgynevezett akkreditált intézményei közül a kubai fővárosban levő a 13. a sorban, amelynek tevékenységét a WADA ideiglenesen korlátozta vagy felfüggesztette a koronavírus-járvány miatt. A WADA kötelékébe 30 labor tartozik, közülük - még a világjárvány előtt - négyet elégtelennek ítélt működése miatt megfosztottak az akkreditációjától.

A spanyol első és második ligás futballklubok a következő négy évben 200 millió eurót adományoznak a spanyol sport és az alsóbb osztálybeli futballcsapatok fejlesztésére. A televíziós közvetítési szerződések 2015-ös aláírása óta a liga bevételének egy százalékával támogatta a sportminisztériumot, ez az új megállapodás értelmében 2.5 százalékra nőtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik