La Liga: a ritka dupla felidézett egy keveset emlegetett magyart

Vágólapra másolva!
2018.02.06. 11:01
null
Kuzman József (középen) az őt beajánló Nemes György és José Benítez Betis-edző társaságában<br />(Fotó: ealbetisbalompie.es)
A spanyol sportstatisztikusok egészen 1958-ig lapoztak vissza a múltban, hogy a bemutatkozó mérkőzésén két gólt szerző Betis-labdarúgóra bukkanjanak – és egy magyar játékosra találtak. Az apropót Loren Morón szolgáltatta, aki szombaton két góllal debütált a Betis első csapatában, és 2–1-es győzelemhez segítette a zöld-fehéreket a Villarreal elleni bajnokin.

 

A Marcában Janos Kuszmannként, a Betis hivatalos honlapján Janos Kuszmanként hivatkozott magyar labdarúgó nem más, mint az 1956-os forradalom után tizenévesen külföldön karriert kezdő Kuzman József, aki – miután Ausztriában tagja volt a Wiener SC bajnokcsapatának – az 1958–59-es szezon előtt szerződött a frissen az élvonalba jutó Betisbe, és a bajnokság nyitányán bemutatkozásképp kétszer beköszönt a Granadának.

A Betis első külföldi játékosaként, nagy tisztelettel ápolja a Vasas Ikarusból indult Kuzman emlékét. A balhátvédként, alkalmanként -összekötőként szerepeltetett Kuzman hat évet húzott le a sevillai csapatban, onnan az Espanyolba igazolt, később játszott Görögországban, Törökországban – bajnok lett a Besiktassal –, sőt az Egyesült Államokban is kipróbálta magát.

Kuzman József pályafutásáról ide kattintva olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik