La Liga: a Real Madrid az Atlético stadionjába költözhet – sajtóhír

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.09. 10:00
null
Felújítják a Santiago Bernabéu Stadiont (Fotó: AFP)
A spanyol Marca a szerdai számában a címlapon számolt be arról, hogy a Real Madrid azt fontolgatja, hogy a következő szezon elején a hazai mérkőzéseit a városi rivális Atlético Madrid otthonában rendezi meg.

 

 

A királyi gárda a koronavírus-járvány alatt az edzőközpontjában található Alfredo Di Stéfano Stadionban játszotta a hazai mérkőzéseit. A Santiago Bernabéu Stadionban hónapok óta zajlanak a felújítási munkálatok, amelyek várhatóan októberre fejeződnek be.

Spanyolországban úgy tervezik, hogy a La Liga augusztus közepén induló új idényében ismét nézők előtt lehet mérkőzéseket rendezni – igaz, eleinte minden bizonnyal korlátozott számban.

A Real Madrid nem szeretne lemondani a tömegek beengedésével járó bevételekről, s mivel a Di Stéfano-stadion befogadóképessége csupán 6000 fő, nagyobb otthont keres – átmenetileg.

A Marca szerint a 34-szeres bajnok együttes az Atlético Madrid otthonába, a közel 70 ezer néző befogadására alkalmas Wanda Metropolitánóba költözne ideiglenesen. Illetve a Real Madrid kérvényezné a ligát, hogy az évad elején a lehető legtöbbször idegenben kelljen játszania.

Bár Madrid két legnagyobb klubjáról van szó, az Atlético és a Real viszonya nem ellenséges. Enrique Cerezo, a bajnoki címvédő „matracosok” elnöke korábban azt nyilatkozta, az Atlético szívesen felajánlja a stadionját a Real számára.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik