La Liga: a játékosok tetszését nem nyerte el az amerikai ötlet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.22. 19:09
Mint korábban megírtuk, a spanyol liga (LFP) megegyezett a multinacionális médiacéggel, a Releventtel, hogy 15 éven keresztül egy-egy első osztályú bajnoki mérkőzést Észak-Amerikában rendeznek. A játékosok azonban nem hagyták annyiban a döntést, spanyol források szerint a La Liga-csapatok kapitányai vagy képviselői ma ülnek össze, hogy megosszák a véleményüket egymással.

„Ahogy megszokhattuk a ligától, ezúttal sem kérte ki a játékosok véleményét, és olyan helyzetbe hozta őket, amelyből csak a bajnokságnak származik előnye. A futballistákat nem lehet befektetésre szánt pénzösszegként használni egy olyan üzletben, amely csak egy harmadik fél javát szolgálja” – fogalmazott a Spanyol Labdarúgó-szakszervezet (AFE) közleményében David Aganzo, a szervezet vezetője.„Ahogy megszokhattuk a ligától, ezúttal sem kérte ki a játékosok véleményét, és olyan helyzetbe hozta őket, amelyből csak a bajnokságnak származik előnye. A futballistákat nem lehet befektetésre szánt pénzösszegként használni egy olyan üzletben, amely csak egy harmadik fél javát szolgálja” – fogalmazott a Spanyol Labdarúgó-szakszervezet (AFE) közleményében David Aganzo, a szervezet vezetője.

A játékosokat védő szervezet hozzátette: „Hisszük, hogy véleményünk fontos a spanyol labdarúgás fejlődéséhez. Józan döntéseket szeretnénk. Ha a futballban a szenvedély a legfontosabb, akkor miért hoznak döntéseket ellene?”

A játékosok találkozójára Madridban kerül sor. A képviselők között ott van a Real Madrid kapitánya, Sergio Ramos, illetve a Barcelona csapatkapitány-helyettese, Sergio Busquets is. Az AFE elnöke, David Aganzo jelezte, hogy a tárgyalás után tájékoztatást ad majd a megbeszéltekről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik