Király-kupa: idegenben is nyert, nyolc között a Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.13. 22:52
null
Munir már négy gólnál jár a Király-kupa aktuális szezonjában (Fotó: AFP)
A Barcelona labdarúgócsapata bejutott a legjobb nyolc közé a spanyol Király-kupában, miután a hazai 4–1-es győzelmet követően idegenben is legyőzte 2–0-ra városi riválisát, az Espanyolt.

Az immár ötszörös aranylabdás Lionel Messi ezúttal is a kezdőcsapat tagja volt a Barcelonában, ugyanakkor Neymart az eltiltott Luis Suárez hiányában is csak a kispadra jelölte Luis Enrique, akárcsak Gerard Piquét, Sergio Busquetset és Andrés Iniestát, akik szintén pihenőt kaptak a városi visszavágóra.

TÁVOZIK A 19 ÉVES TÁMADÓ
A Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést bontott a 19 esztendős Aitor Cantalapiedrával, aki az ősszel a Király-kupában bemutatkozott az első csapatban.


A spanyol játékos a jelenlegi idényben 18 mérkőzésen négy gólt szerzett a spanyol harmadosztályban, ezzel a Barcelona B legeredményesebb játékosának számít.

A fiatal támadó az ősszel a Villanovense elleni Király-kupa-párharc mindkét mérkőzésén pályára lépett a katalánok első csapatában, és a Camp Nouban rendezett visszavágón gólpasszt jegyzett.

Aitor a Villarreal B-ben folytatja pályafutását.

A tartalékos – már amennyiben az Arda Turan, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Munir névsor ezt jelenti – Barcelona különösebb erőlködés nélkül nyert azonban így is idegenben Munir El Haddadi duplájának köszönhetően.

A 20 éves támadó előbb a 32. percben talált be, amikor Messi passza után elbotladozott Francesco Bardi kapus mellett, és az üres kapuba helyezett.

Nem rendezett gálát a katalán gigász, de az Espanyolnak csupán a második játékrész elején akadt néhány helyzete, egy sakk-mattra kijátszott akció végén Aleix Vidal előkészítését követően pedig Munir ismét kihasználta, hogy az üres kapura kell lőnie. A 2–0-s siker következtében 6–1-gyel jutott tovább a Barca, amely legutóbbi öt fellépésén nem kapott gólt az Espanyol vendégeként!

A kedden továbbjutott Sevilla és a másodosztályú Mirandés mellé csatlakozott szerdán a Celta Vigo, a Las Palmas és az Athletic Bilbao is. A galíciaiak ismét lenullázták a harmadik ligás Cádizt, a 2–0-nak köszönhetően 5–0-s összesítéssel léptek tovább, míg a kanári-szigetekiek másodjára is 3–2-re múlták felül az Eibart.

A Villarreal számára a bilbaói 2–3 nem tűnt rossz alapnak a visszavágóhoz, de Inaki Williams idegenben is bevette a „sárga tengeralattjáró” kapuját az első félidő közepén, a bajnokságban remeklő hazaiak pedig képtelenek voltak bevenni a jól záró baszkok kapuját. A ghánai és libériai felmenőkkel bíró, de már bilbaói születésű Inaki Williams egyébként a legfiatalabb az öt topliga játékosai közül, aki ebben az idényben eljutott már tíz gólig.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Celta Vigo–Cádiz (III.) 2–0 (Guidetti 35. – 11-esből, Drazsics 77.)
Továbbjutott: a Celta Vigo, 5–0-s összesítéssel
Villarreal–Athletic Bilbao 0–1 (Inaki Williams 21.)
Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 4–2-es összesítéssel
Espanyol–Barcelona 0–2 (Munir 32., 88.)
Továbbjutott: a Barcelona, 6–1-es összesítéssel
Las Palmas–Eibar 3–2 (Junca 43. – öngól, Momo 59., David García 83., ill. Ekiza 52., Sergi Enrich 53.)
Továbbjutott: a Las Palmas, 6–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik