Király-kupa: eldőlt, Madridban játssza a döntőt a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.13. 20:10
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) kijelölte a májusi Király-kupa-döntő helyszínét: a címvédő Barcelona és a bajnokságban újonc Alavés a madridi Vicente Calderón Stadionban csap össze egymással.

A spanyol Király-kupa döntőjének helyszínét minden évben az elődöntők után határozzák meg, megelőzve ezzel, hogy a finálé egyik résztvevője hazai pályán játsszon. Az idén a madridi Santiago Bernabéu Stadion, a bilbaói San Mamés és a valenciai Mestalla is szóba került a döntő lehetséges helyszíneként, de végül az Atlético Madrid otthonául szolgáló Vicente Calderón Stadion kapta meg a rendezés jogát – akárcsak tavaly.

A Barcelonát abból a szempontból szép emlékek kötik ehhez a létesítményhez, hogy 2012-ben (Athletic Bilbao, 3–0) és 2016-ban (Sevilla, 2–0) is ebben az arénában hódította el a Király-kupát.

Érdekesség, hogy a kupadöntő lesz az utolsó hivatalos mérkőzés, amelyet a Vicente Calderónban rendeznek, hiszen az Atlético Madrid a következő idényben már új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban játssza a hazai meccseit.

A Barcelona és az Alavés összecsapására május 27-én kerül sor, a pontos időpontot később jelölik ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik