Király-kupa: Asensio döntött, előnyben a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2018.01.18. 23:26
null
Marco Asensio az elődöntő küszöbére lőtte a Real Madridot (Fotó: AFP)
A Real Madrid idegenben 1–0-ra legyőzte a Leganést a spanyol labdarúgó Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A győztes gólt a 89. percben Marco Asensio szerezte.

 

A Marca beszámolója szerint Cristiano Ronaldo január 8-án, a Celta Vigo elleni 2–2-es döntetlent követő edzésen kiállt a csapattársai elé, és azt mondta: „A ligát »engedjük el«, koncentráljunk a kupára és a Bajnokok Ligájára!”.

A portugál klasszis gondolata a Real Madrid bajnoki helyezését ismerve nem butaság, Zinédine Zidane azonban egyáltalán nem olyan kezdőcsapattal állt ki a Leganés otthonában, mint akinek a Király-kupa megnyerése lenne az elsődleges célja. A francia szakember pihentette a legjobbjait, és a Casilla – Carvajal, Varane, Jesús Vallejo (Nacho, 14.), Theo Hernández – Kovacic, Marcos Llorente (Isco, 73.), Ceballos (Modric, 67.) – Lucas Vázquez, Borja Mayoral, Asensio összetételű együttesnek szavazott bizalmat. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Karim Benzema a keretbe sem került be, Toni Kroos és Casemiro pedig végig padozott.

FEBRUÁR VÉGÉN PÓTOLJÁK AZ ELHALASZTOTT BAJNOKIT

A Spanyol Labdarúgóliga (LFP) kijelölte a bajnokság 16. fordulójából elhalasztott Leganés–Real Madrid mérkőzés pótlásának dátumát. A blancók klubvilágbajnoki kötelezettségei miatt elnapolt találkozót február 21-én, szerdán 18.45 órától játsszák le.

Ám utólag elmondható, Zidane jól döntött, mert a Real Madrid így is győzelemmel távozott a Butarque-ból. Az első félidő legnagyobb helyzetét a vendégek részéről Mateo Kovacic hagyta ki, majd a szünet után a Leganés került közel a gólszerzéshez, amikor Marcos Llorente mentés gyanánt a saját kapufájára csúsztatta a labdát.

A Real Madridba a második játékrész közepén beállt Luka Modric és Isco, akiknek a pályára küldése egyértelműen jót tett a királyiak játékának. A győztes gólban azonban nem ők vállalták a főszerepet, hanem a labdát bal oldalról beívelő Theo Hernández és a kapásból a léc alá bombázó Marco Asensio. A spanyol válogatott középpályás két és fél hónap után volt ismét eredményes, tízmeccses góltalansági sorozatának vetett véget (0–1).

A Real Madrid így egygólos előnyből várhatja a hazai visszavágót, amelyre január 24-én, vagyis jövő szerdán kerül sor.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
Negyeddöntő, első mérkőzés
Leganés–Real Madrid 0–1
(Asensio 89.)

Szerdai eredmények
Atlético Madrid–Sevilla 1–2
Valencia–Deportivo Alavés 2–1

Espanyol–FC Barcelona 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik