Király-kupa: Abde gólja döntött, az Osasuna kiejtette a Sevillát

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.26. 00:36
null
A Barcelonától kölcsönvett Abde gólja továbbjutást ért az Osasuna számára (Fotó: Getty Images)
Búcsúzott a spanyol Király-kupától a Sevilla labdarúgócsapata, amely hosszabbítás után az Osasuna ellen szenvedett egygólos vereséget (2–1) a sorozat szerdai játéknapján.

 

Az idegenbeli szereplés ellenére jobban játszott az első félidőben a Sevilla, amely a labdabirtoklási fölényen túl nyolcszor próbálkozott kapura lövéssel – igaz, az ellenfél kapusának, Sergio Herrerának csak kétszer akadt dolga, mindkétszer helyt is állt. Az Osasuna a második játékrészben feljavult, ez a 71. percben érett góllá: Ezequiel Ávila két védő gyűrűjében nagyszerűen fordult a kapu felé, kilőtte a jobb alsó sarkot (VIDEÓ ITT). A Sevillának az utolsó pillanatokban még volt válasza a találatra, mégpedig Jusszef en-Nesziri révén, aki a ráadás negyedik percében talált be közelről (VIDEÓ ITT).

A végén mégis az Osasuna örülhetett, ugyanis a csereként beálló Abde Ezzalzouli a hosszabbítás első félidejében eldöntötte a meccset (VIDEÓ ITT). A vendég andalúziaiak a folytatásban már nem tudtak eredményesek lenni, így a rossz bajnoki teljesítmény után a kupától is búcsúztak.

Az Osasunát megelőzően az FC Barcelona is bejutott az elődöntőbe, a katalánok a Real Sociedadot ejtették ki a legjobb nyolc között.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Osasuna–Sevilla 2–1
(Ávila 71., Abde 99., ill. en-Nesziri 90+4.)– hosszabbítás után

Korábban
FC Barcelona–Real Sociedad 1–0 (O. Dembélé 52.)
Kiállítva: Méndez (40. – Real Sociedad)

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSSZÁK
20.00: Valencia–Athletic Bilbao (Tv: Sport 2)
21.00: Real Madrid–Atlético Madrid (Tv: Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik