Király-kupa: a Zaragozának esélye sem volt Sevillában

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 21:25
A labdarúgó Király-kupa-negyeddöntőjének visszavágóján a Sevilla 4–0-s győzelmet aratott a mérkőzést kilenc emberrel befejező Zaragoza ellen, így bejutott a sorozat elődöntőjébe. Pintér Ádám nem kapott helyet a vendégcsapat keretében.

A mérkőzés 26. percében José Fernández kiállítása után emberhátrányba került a tartalékos összeállításban pályára lépő Zaragoza, amely tíz perccel később már gólhátrányba is került: Ivan Rakitic szögletét Álvaro Negredo nagy erővel fejelte a vendégek kapujába, 1–0.

Az első félidő 49. (!) percében megduplázta előnyét a Sevilla, ezzel gyakorlatilag eldöntve a továbbjutás sorsát. Ivan Rakitic iramodott meg a baloldalon, majd kíméletlenül értékesítette az előtte kínálkozó lehetőséget, 2–0.

A fordulás után nem vettek vissza a tempóból a hazaiak, igyekeztek minél magabiztosabbá tenni győzelmüket. Erre a 65. percben adódott a legnagyobb esélyük, amikor Fran González kapott piros lapot, a Sevilla pedig tizenegyest. A büntetőt Negredo vágta a léc alá, 3–0.

Végül – amikor már mindenki elkönyvelte a végeredményt – a 91. percben Manu del Moral lőtt a kapuba egy lecsorgó labdát mintegy két méterről, 4–0.

A Sevilla továbbjutása ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt, az elődöntőben az Atlético Madrid–Betis párharc győztese lesz Unai Emery csapatának ellenfele.


Sevilla 4-0 Zaragoza (Copa Del Rey) by 2013fasthighlights

KIRÁLY-KUPA-NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sevilla–Zaragoza 4–0
Továbbjutott: a Sevilla, 4–0-s összesítéssel
KÉSŐBB
21.30 Valencia–Real Madrid (0–2)
Zárójelben az első mérkőzés eredménye.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik