Király-kupa: 93. perces Valencia-egyenlítés az Atlético ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.08. 00:02
Az Atlético Madrid 1–1-es döntetlent játszott a Valencia vendégeként a labdarúgó spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén: Raúl García 72. percben szerzett fejes góljára hazai részről Hélder Postiga válaszolt a mérkőzés utolsó pillanataiban.

Egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a bajnokságban botladozó és immár Juan Antonio Pizzi által irányított Valencia, bő fél óra elteltével ugyanakkor Raúl García lövését bravúrral kellett védenie Vicente Guaitának. A kapusnak mégsem a védésére fognak emlékezni a szurkolók a mérkőzés után, hanem nagy hibájára. A 72. percben egy Atlético-szöglet után ugyanis Guaita érthetetlenül cselekedett: az ötös felett pocsékul ért a labdához, így kiöklözés helyett a kapu felé juttatta a labdát, Raúl García pedig közelről a kapuba fejelt. A gólhoz ugyanakkor kellett az is, hogy Clos Gómez játékvezető – helyesen – felülbírálja asszisztensét, akit megtévesztett Guaita, és elsőre lest jelzett. 0–1 Raúl García pedig közelről a kapuba fejelt. A gólhoz ugyanakkor kellett az is, hogy Clos Gómez játékvezető – helyesen – felülbírálja asszisztensét, akit megtévesztett Guaita, és elsőre lest jelzett. 0–1



Sokáig úgy tűnt, az Atético meg is nyeri a mérkőzést, Diego Costa ugyan még egyszer helyzetbe került, ám a műeséssel záruló akciót leszámítva kevés momentuma maradt a fővárosiaknak, a folytatásban a „denevérek” támadtak többet. Ugyanakkor Thibaut Courtois parádés formát mutatott, Pablo Piatti, majd Szofiane Feguli lövésénél is nagyot védett, előbbi után ráadásul Sergio Canales, miután a kipattanót fölévágta. A 93. percben azonban sikerült az egyenlítés: Andrés Guardado keresztlabdája után Feguli ugyan „eltörte” a labdát, ám az épp így lett jó Hélder Postigának, aki közelről a kapuba stukkolt. A felek így 1–1-ről várják a madridi visszavágót.



KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Valencia–Atlético Madrid 1–1
A visszavágóra január 14-én kerül sor. A többi mérkőzést szerdán és csütörtökön rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik