Katalán Kupa: a Barca-tarcsi játszik az elődöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.16. 12:10
A klub hivatalosan is megerősítette azokat a spanyol lapértesüléseket, miszerint a Barcelona másodosztályban szereplő B-csapata játszik szerdán a Katalán Kupa elődöntőjében a Gimnastic Tarragona ellen.

A Barca B a 22 csapatos másodosztályú bajnokságban 34 fordulóban szerzett 50 pontjával a nyolcadik helyen áll. A 2006–2007-es idényben még élvonalbeli Tarragona akkor egy szezon után búcsúzott az elittől, majd tavaly nyáron a másodosztályból is kiesett. Jelenleg a harmadosztályban a 21 csapatos 3. csoportban szerepel, 35 fordulót követően 57 ponttal a hatodik.

Az első alkalommal kiírt Katalán Kupát 1985-ben a Barcelona C nyerte meg, és az azóta eltelt időszakban is igen ritkán fordult elő, hogy a klub legjobbjai léptek volna pályára az adott meccsen. Ettől függetlenül tizenhárom döntőt játszhattak, amelyből hatot nyertek meg. Az Espanyol tizenkét döntős részvétellel második, és szintén hat trófeát szerzett. A címvédő különben a kétszeres győztes Tarragona, a kupasorozatban katalán kiscsapatok is többször nyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik