Játékossors: nem adja fel a Real Madrid norvég csodatinije

Vágólapra másolva!
2018.11.15. 21:05
null
Ödegaard (balra) a nyáron több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a Real Madrid színeiben (Fotó: AFP)
A Real Madrid labdarúgója, Martin Ödegaard jelenleg a holland élvonalbeli Vitesse csapatában szerepel kölcsönben, mivel ebben a szezonban sem jutott volna neki elég lehetőség a „királyi gárdánál”. A norvég futball (egyik) legnagyobb reménysége a Marcának nyilatkozott, s elmondta: nem adja fel.

Martin Ödegaard 2015 telén szerződött a Real Mardidba 2.8 millió euróért, majd még abban az évben, 16 esztendősen bemutatkozhatott a „királyiak” felnőttgárdájában, amivel minden idők legfiatalabb futballistája lett a klubban. Játéklehetőség híján 2016 nyarán kétéves kölcsönszerződést írt alá a Heerenveennel, ahonnan visszatérve továbbra sem számoltak vele alapemberként a blancók első csapatában.

Reménykedtem abban, hogy lehetőséghez jutok Madridban, egész nyáron edzettem, majd végül csak pár percet kaptam. Ezért döntöttünk úgy a klubbal, hogy a legjobb opció az, ha máshol kezdem el az idényt. Az út hosszú. Magabiztosnak kell lennem, keményen dolgoznom, és minden percben tanulnom kell. Tiszta a célom: játszani, és mindent meg is teszek érte. – mondta a 19 éves norvég, akinek nemrégiben 2021 nyaráig meghosszabbította a szerződését a madridi klub, amit ő a bizalom jelének vesz.

Ödegaard jelenleg a holland első osztályú Vitesse színeiben szerepel az idény végéig kölcsönben, ahol ebben a szezonban 10 mérkőzésen lépett pályára, s ezeken két gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik