Florentino Pérez: Bale átigazolása olcsó volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.24. 10:00
null
Drága lett volna? Sokkal inkább olcsó! (Fotó: Reuters)
„Olcsó volt” – nyilatkozta Florentino Pérez, a Real Madrid klubelnöke a Cadena SER spanyol rádió műsorában Gareth Bale nyári átigazolásával kapcsolatban.

 

„Nagyobb a befektetés annál, mint amennyit költöttünk. Bale szerződtetése beleillik a Real Madrid klubmodelljébe, a piac jelenlegi legjobb játékosát igazoltuk át. Legalább két éve figyelemmel kísértük a pályafutását, ami nem volt nehéz, a Tottenham meccseit minden hétvégén közvetítette a televízió.”

A sportvezető beszélt Bale madridi szerződésének kulcsmomentumáról.

„Neki az volt az álma, hogy a BL-ben játsszon, és arról beszélt a Tottenham elnökével: ha nem sikerül bejutniuk, akkor ő elmegy, ha kap ajánlatot. Bale kisgyerek kora óta Real-drukker, az volt az álma, hogy Madridban játszhasson, és mindent meg is tett annak érdekében, hogy ez megvalósuljon.”

Korábban többen, így a Barcelonát irányító Gerardo Martino részéről is kritika érte a Realt a Bale-ért kifizetett hatalmas összeg miatt.

„Ő még új ebben a közegben, nem ismeri mélységeiben, hogyan működik itt az átigazolási piac. Így könnyű demagógnak lenni.”

A galaktikusi modellre felesküdő sportvezető a walesivel párhuzamba állította Figót, Zidane-t és Ronaldót, mint azokat a nagy befektetéseit, amelyek aztán nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is megtérülőnek bizonyultak.

A madridiakat azonban nemcsak Bale, hanem Iker Casillas sorsa is lázban tartja, aki José Mourinho után most jelen állás szerint Carlo Ancelottinál is cserejátékos lett, ráadásul meg is sérült.

„Sohasem javasoltam Ancelottinak, hogy Ikernek kellene játszani. Én mindig a jó játékosokban hiszek, spanyolban vagy külföldiben. Két jó kapusunk van, de egyszerre csak az egyikük lehet a pályán, most mindenki megkapja a lehetőséget. Iker a történelem legjobb kapusa, fenomenális és a miénk.”

Bár Kaká gyakori sérülései miatt végül nem futotta be azt a pályaívet Madridban, amit vártak tőle, azért így is hagyott maga után értéket.

„Segített abban, hogy meghosszabbítsuk a szerződést az adidasszal. Peches volt, mert a sérülései miatt nem tudott eredményes lenni, de gazdaságilag nagy segítségünkre volt” – mondta Pérez, aki a hétmillió euróért szerződtetett szakvezetőről elmondta: a klub és Ancelotti fele-fele arányban osztozott a kiadáson.

Benzemát a hétvégén kifütyülték a madridi szurkolók, ám az elnök ebből sem csinált tragédiát.

„Azt hiszem, hogy a Benzemának szánt füttyök inkább motivációs jelleggel érkeztek, különben meg én még hallottam, amikor Di Stefáno kapta meg ugyanezt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik